Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDEPENDÈNCIASalut i Drets Socials organitzaran amb la Fundació Edad y Vida el...

Salut i Drets Socials organitzaran amb la Fundació Edad y Vida el Congrés Internacional de Dependència i Qualitat de Vida cada dos anys

Han signat un conveni per fer-la conjuntament i se centrarà en les àrees de l’atenció integrada, dependència i qualitat de vida

campanya 25N diba
conveni congrés internacional dependència i qualitat de vida
Moment de la signatura del conveni de col·laboració // Foto: gencat

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz; el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, i el president de la Fundació Instituto Edad y Vida, Joaquim Borràs Ferré, van signar ahir un conveni per organitzar conjuntament el Congrés Internacional Dependència i Qualitat de Vida. El Congrés serà bianual i se centrarà en les àrees de l’atenció integrada, dependència i qualitat de vida. El conveni tindrà una durada inicial de quatre anys i es podrà prorrogar quatre anys més.

El Congrés es farà a la ciutat de Barcelona, o eventualment en un altre indret de Catalunya. Té com a finalitat aportar solucions al repte que suposa l’envelliment de la població unit a l’increment de la longevitat, la cronicitat i la pluripatologia, situació que obliga a redefinir els serveis sanitaris i socials i avançar cap a la construcció d’un model d’Atenció Integrada Social i Sanitària centrat en la persona i amb capacitat de donar resposta a les necessitats integrals del col·lectiu de persones grans.

El conseller Balcells ha assenyalat que “des del punt de vista del Departament de Salut conjuntament amb els altres departaments hem d’assumir els reptes com el d’atendre a la nostra gent a tots els nivells tant domiciliaris com residencials a la gent gran i a tothom que tingui problemes sanitaris i socials. Hem d’atendre millor i només es pot fer millor si ho fem de forma integrada”.

Per la seva banda, el conseller Campuzano ha destacat que Catalunya pot ser un país de referència de la bona integració entre els serveis socials i sanitaris perquè fa anys que hi treballa. “I ho continuem fent. Hem desplegat l’atenció social i sanitària en 7 punts del país on fem un acompanyament específic i l’any que ve n’incorporarem més. Catalunya és plural i diversa i ens adaptarem a cada necessitat. També continuem treballant per tenir la nostra Agència d’Atenció Integrada pròpia”.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Des de la seva creació, la Fundació Instituto Edad y Vida ha centrat la seva activitat en la reflexió, el debat i l’elaboració de propostes per a la millora de la qualitat de vida de les persones grans en situació de dependència. Fa nou edicions que organitza aquest congrés, que coincideix amb la visió i objectius promoguts actualment pel Pla de Salut, el Pla Estratègic de Serveis Socials i el Pla de Govern vigent, on l’Atenció Integrada Sanitària i Social és una de les polítiques públiques prioritàries a Catalunya, amb una alta capacitat de participació i capacitat d’avenç en el sector. És per això que de cara a la desena edició s’hi sumen els Departaments de Salut i Drets Socials, amb la mirada posada en assolir els objectius d’interès públic compartit.

L’acord contempla també la creació d’una comissió de seguiment formada per tres membres, un del Departament de Salut, un altre del de Drets Socials i l’altre de la fundació. Aquesta comissió vetllarà pel compliment del conveni i es reunirà com a mínim un cop l’any.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content