Quatre esportistes amb discapacitat intel·lectual faran enguany el pregó de la Festa Major de Gràcia

Han estat medallistes als Jocs Special Olympics

esportistes-discapacitat-intel·lectual-pregó-festa-major-gràcia
Les quatre esportistes formen part de l’acidH-Luïsos de Gràcia // Foto: Ajuntament de Barcelona

Amb la voluntat del districte de promoure i consolidar la inclusió, enguany seran les veus de quatre esportistes amb discapacitat intel·lectual que ha estat medallistes dels Special Olympics, les que faran el pregó a la Festa Major de Gràcia a Barcelona el proper 14 d’agost.

Es tracta de la Cristina Pandis, la Noèlia Bautista, la Xènia Galtés i la Paola Manjón, totes elles de l’acidH-Lluïsos de Gràcia i que han format part de la delegació espanyola als Special Olympics d’Abu Dhabi, Madrid i Àvila durant els darrers tres anys aconseguint diverses medalles d’or i plata.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Ja fa anys que des del districte i des de l’organització es vetlla perquè la Festa Major sigui una festa més inclusiva, ja sigui amb la programació d’activitats, amb l’accessibilitat als carrers i places, amb l’ús del llenguatge de signes en diferents activitats o amb la descripció a través d’una app dels guarniments dels carrers.

Aquest any es dona un pas més en la inclusivitat de la Festa Major amb la participació de persones amb discapacitat al pregó que obrirà l’esdeveniment.

BANER_300X250

La secció esportiva de l’acidH va néixer amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre les persones amb intel·ligència límit o discapacitat intel·lectual lleugera com catalitzador de les seves capacitats.

Des de l’any 1997, l’acidH forma part de la Federació Catalana d’Esport per a Discapacitats Intel·lectuals. Actualment ja són tres equips de bàsquet masculí i dos equips de bàsquet femení. El 2012 l’Associació acidH i els Lluïsos de Gràcia van crear la secció Special de Bàsquet.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*