Els esportistes catalans tornen a casa després d’aconseguir 38 medalles als Jocs Special Olympics d’Abu Dhabi

La delegació catalana ha arribat aquest matí a l’aeroport de Barcelona

esportistes catalans bàsquet medalles jocs special olympics abu dhabi
Les jugadores catalanes van aconseguir la medalla de plata en bàsquet femení // Foto: Special Olympics

La delegació catalana formada per 34 esportistes i 8 entrenadors federats a la Federació ACELL que han participat Jocs Mundials Specials Olympics d’Abu Dhabi entre el 14 i el 21 de març, han tornat avui a casa amb un balanç de 4 medalles d’or, 4 de plata i 7 de bronze i 23 medalles de participació.

Els esportistes catalans formaven part de la delegació espanyola, en la que han participat un total de 106 esportistes, que han aconseguit 16 medalles d’or, 23 de plata, 21 de bronze i 54 medalles de participació.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Les medalles d’or dels esportistes catalans s’han aconseguit en les modalitats de bàsquet masculí unificat, on Espanya va guanyar a la final a Alemanya per 27 a 21. El ors van ser per Guillem Anglès (BCN), Sergio Igual (Esplugues de Llobregat), Alejandro Forés (Mataró) i els dos jugadors unificats Òscar González Puiggenne i Esteban Quifet.

; en gimnàstica artística, per Núria Reina de Montcada i Reixac en salt; i en gimnàstica rítmica per Amaia Valentín (de Sant Vicenç de Castellet) i Marta Mellado (de Sant Joan Despí) en la modalitat de corda.

BANER_300X250

Les medalles de plata han estat pel bàsquet femení. Espanya va perdre la final davant Austràlia per 24-29. En l’equip estaven Ana Rius (Girona), Cristina Pandis (BCN), Andrea Ballesta (Sant Joan Despí), Paula Manjón (BCN), Verònica Torra (Cervera).

També van aconseguir la medalla de plata els jugadors de la selecció espanyola d’handbol unificat, després de caure a la final davant Suècia per 20-13. Formaven part d’aquesta selecció els jugadors catalans Francesc Llibre (Sabadell), Alfonso Garcia (BCN), Roger Pérez (Vilassar de Dalt), Isaac Buxó (BCN), Salvador Ribas (BCN), Jonathan Ribas (BCN) i l’ Enric Díaz (BCN). Els jugadors unificats: Bernat Muñoz, Ona Muñoz, Marc Gual, Albert Carbonell i Marc Pérez.

Finalment també van aconseguir medalla de plata en la modalitat de gimnàstica rítmica, Amaia Valentín (de Sant Vicenç de Castellet) en pilota i Marta Mellado (de Sant Joan Despí) en cinta.

Pel que fa a les medalles de bronze, van anar per David Fuentes (Tarragona) i Rosa Maria Sánchez (Blanes) en la modalitat de Bàdminton; Amaia Valentín (de Sant Vicenç de Castellet) en cinta i ronda completa, Álvaro Anton (BCN) en anelles i terra, en la categoria del gimnàstica artística; i Montserrat Lacueva (Barcelona) en pilota.

Els esportistes catalans han format part de la delegació estatal que amb un total de 106 esportistes ha aconseguit 16 medalles d’or, 23 plates, 21 bronzes i 54 medalles de participació.

A més de les medalles d’or, plata i bronze, tal com marca la filosofia de Special Olympics, els podis són de fins a vuit persones. D’aquesta manera, cal destacar la quarta posició en bàdminton de Susana Becerra (Lloret de Mar) i Eloi Moreno (Tarragona) i la cinquena posició en parelles masculí en bàdminton, les medalles de participació del jove gimnasta de Manresa Carles Calavera (de la localitat de Fals) i de l’Alícia Baladrón (BCN) en diferents exercicis de gimnàstica artística i també de Patrícia Serrano (BCN) en gimnàstica rítmica.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*