23.3 C
Barcelona
Dimecres, 3 juny 2020

La consellera Vergés visita les noves instal·lacions del Centre de Salut Mental d’Adults de Santa Coloma

Apunta't al nostre Newsletter

Per estar al dia de totes les notícies, anuncis i ofertes especials

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...
La consellera de Salut visita les noves instal·lacions del Cent
La consellera de Salut durant la seva visita a les noves instal·lacions del centre // Foto: gencat

La consellera de Salut, Alba Vergés va visitar ahir les noves instal·lacions del Centre de Salut Mental d’Adults Santa Coloma (CSMA), a Santa Coloma de Gramenet. Aquest centre remodelat ha entrat en funcionament al juny i ha guanyat en estructura, confort, lluminositat i seguretat, en una nova ubicació que manté la superfície de l’anterior i on hi treballen 15 professionals.

L’espai, que cobreix una població de 120.000 persones i ara està ubicat al carrer d’Irlanda, permetrà continuar oferint una atenció de proximitat als pacients, però en un centre adaptat a les necessitats de la medicina actual. La seva adequació, pressupostada en 400.000 euros aportats pel Servei Català de la Salut (CatSalut), ha estat fruït d’un acord entre el mateix CatSalut, el Parc de Salut Mar, i l’ajuntament de la localitat. De fet, en la visita, la consellera ha estat acompanyada, entre d’altres, de la gerent de l’Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària de Barcelona, la Dra. Anna Aran; de la gerent del Parc de Salut MAR (PSMAR), la Dra. Olga Pané; i de regidors del consistori colomenc.

La titular de Salut ha recordat que l’àmbit de la salut mental és un dels prioritaris en la política del Departament, com ho demostra la creació del programa d’abordatge integral dels casos de salut mental d’elevada complexitat. Vergés ha posat en valor la tasca dels professionals d’aquest centre, que treballen de manera coordinada amb les àrees bàsiques de salut, amb l’Ajuntament i amb les associacions.

“Fer xarxa i coordinar recursos assistencials com es fa aquí és indispensable per a fer un correcte acompanyament en la vida dels pacients, que no només els ha d’acompanyar el sistema, sinó la comunitat”, va dir Vergés. I és que l’horitzó del Departament de Salut és tractar a les persones en tot el seu conjunt, en el marc d’un model de salut comunitari, perquè “treballem per garantir una nova oportunitat de vida als pacients de salut mental”, va concloure.

El CSMA Santa Coloma segueix una població activa de 2.500 pacients i s’hi fan gairebé 15.000 visites l’any i un miler de primeres visites, així com 1.200 visites de grup. 

Les patologies més freqüents tractades són els trastorns mentals greus i patologies menys greus. Sobretot, trastorns psicòtics, afectius i d’ansietat. Els pacients són atesos per un equip multidisciplinari, format per psiquiatres, psicòlegs, infermeria, professionals del treball social i administratius.

Aquest equipament dona servei a Santa Coloma de Gramenet des dels anys 90. El Parc de Salut Mar en va assumir la gestió l’any 2010.

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

Últimes notícies

El Govern elimina diverses causes mèdiques d’exclusió per accedir a la funció pública

La mesura també afecta al cos de bombers, encara que amb excepcions // Foto: Arxiu El Govern va...

Capaç i Vàlida realitza una classe de yoga inclusiu per exercitar el cos i la ment

Jana Arimany i el seu professor de yoya, Arjuna // Foto: Capaç i Vàlida Capaç i Vàlida, una organització...

Barcelona crea vídeos accessibles amb recomanacions de salut laboral per la Covid-19

https://www.youtube.com/watch?v=cCBKdJuwmLI&feature=youtu.be L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i la Xarxa per a la Inclusió Laboral Barcelona han...

La Fundació Mutua de Propietarios busca els millors ‘Supervecinos’ durant el confinament

Imatge de la iniciativa 'Supervecinos' // Foto: Fundació Mútua de Propietaris La Fundació Mutua de Propietarios ha adaptat...

La FCEDF farà al juny un cicle de taules rodones en línia sobre l’esport adaptat

Cartell de la primera taula rodona sobre la post-Covid // Foto: FCEDF Durant aquest mes de Juny, la...