El barri de Gràcia aposta per una Festa Major inclusiva amb un ampli programa d’activitats accessibles

Se celebra a Barcelona del 15 al 21 d’agost

festa major gràcia inclusiva programa activitats accessibles
Cartell de la Festa Major de Gràcia 2018 // Foto: Ajuntament de Barcelona

Del 15 al 21 d’agost se celebra a Barcelona una nova edició de la Festa Major del barri de Gràcia, una de les més emblemàtiques de la ciutat. Enguany, i com ja ve passat des de fa anys, els organitzadors estan treballant perquè sigui un esdeveniment inclusiu i amb criteris d’accessibilitat, tant pel que fa a les barreres arquitèctòniques com de comunicació.

Així totes les activitats programades tant als espais centrals com als 21 carrers guarnits, seran accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda, excepte les visites al Refugi de la Plaça del Diamant.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest sentit s’ha editat un Mapa de la Mobilitat que compta amb informació sobre el transport públic proper al barri, les principals afectacions de trànsit amb motiu de la festa, així com els principals serveis d’aparcaments reservats per a persones amb discapacitat i les parades de taxi, entre altres.

Així mateix, el pregó de festa major i l’acte de lliurament de premis del concurs de carrers guarnits tindrà servei d’interpretació en llengua de signes.

BANER_300X250

El programa de Festa Major inclou  visites guiades a diferents espais de la festa, algunes d’elles adaptades a persones amb discapacitat visual o auditiva. N’hi haurà tant per persones amb discapacitat auditiva, amb interpretació en llengua de signes i emissores de freqüència modulada, com per a persones amb discapacitat visual, amb servei d’audiodescripció.

Les persones amb discapacitat visual també podran visitar els carrers engalanats pel seu compte amb una guia feta amb audiodescripció, gràcies a un nou contingut creat amb l’aplicatiu Wheris.

Quant a les activitats programades accessibles, s’han organitzat pensant perquè les pugui gaudir tothom. És el cas del conta-contes amb La Casa dels contes, l’espectacle “Sopa de carabassa” o l’espectacle de màgia “Nanomàgia”, que tindran interpretació en llengua de signes. També es faran tallers de reciclatge, tallers d’hort urbà i un circuit per posar-se en el lloc de les persones que van amb cadira de rodes per experimentar les barreres arquitectòniques.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*