Prop de 500 persones participen a la 5a Transplant Bike d’Almenar per sensibilitzar sobre la donació d’òrgans

Està organitzada per la Fundació Renal Jaume Arnó i Traïnsplant

Sortida-Transplant-bike-Almenar-donació-organs
Sortida de la 5a Transplant Bike a Almenar // Foto: Genaro Massot

Uns 400 ciclistes han participat aquest diumenge en la 5a edició del Transplant Bike, una doble cursa no competitiva —amb recorreguts de 30 a 60 Km— per a amants de la BTT (transplantats, crònics i ciutadans en general) destinada a fomentar els programes d’exercici físic als hospitals i a promocionar la donació d’òrgans.

Enguany s’han inscrit a la cursa uns trentena de participants amb bicicleta elèctrica o e-bike (modalitat que s’estrena en aquesta edició). La cursa de 60 Km, amb sortida i arribada a l’aparcament del Poliesportiu d’Almenar, ha travessat els municipis d’Almenar, Alfarràs, Ivars de Noguera, Castillonroi i Balldellou.

BANER_300X250

La jornada va finalitzar amb el lliurament de trofeus als guanyadors i d’obsequis a tots els participants. i amb un dinar popular per a organitzadors i ciclistes. Un total de 100 voluntaris han col·laborat en les tasques d’organització.

Ignacio Gracia, vicepresident primer de la Fundació Renal Jaume Arnó, va recordar la importància d’esdevenir donador i “sobretot d’informar als familiars i amics pròxims de que ho ets, per tal que la donació es pugui arribar a fer”.

Gracia va afegir que, a banda de la tasca de sensibilització, els beneficis econòmics de la cursa aniran destinats a promoure programes hospitalaris d’exercici físic adreçats a pacients que fan diàlisis, com el que la Fundació Renal Jaume Arnó porta a terme actualment a l’Hospital Comarcal del Pallars (Tremp). Aquests programes serveixen per millorar la salut del pacient (disminuint la tensió arterial, reduint els seus ingressos hospitalaris, etc.).

De la seva banda Raül Malla, regidor d’esports d’Almenar, va explicar que la iniciativa té el triple objectiu de fomentar l’activitat física, sensibilitzar la societat sobre la importància de donar òrgans i donar a conèixer el poble d’Almenar. En aquest sentit, una seixantena de persones han participat en la Caminada Transplant, una passejada guiada de tipus familiar pel poble d’Almenar.

A finals de l’any 2018 hi havia a Catalunya 1.300 persones en llista d’espera per a un transplantament (de les quals unes 1.000 esperaven rebre un ronyó i la resta altres òrgans com el fetge, pàncrees, intestí, cor, etc.). L’any passat es van fer a Catalunya 1.149 transplantaments, un 3,9% més que el 2017.

La iniciativa és organitzada per la Fundació Renal Jaume Arnó i Traïnsplant i té el suport del Club Esportiu Rocko Almenar, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Almenar.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*