Tot preparat a Barcelona per unes Festes de la Mercè més inclusives perquè les pugui gaudir tothom

La Cursa de la Mercè tindrà enguany un recorregut adaptat de 2km

cartell-festes-mercè-inclusives-per-tothom

Les Festes de la Mercè 2019 estan a tocar. S’iniciaran el divendres 20 de setembre i s’allargaran fins el dimarts 24 de setembre, dia de la Mercè. I com ja és habitual vindran amb un programa d’activitats inclusives perquè les puguin gaudir tothom.

Com sempre, per al pregó de la Mercè es disposarà d’un servei d’interpretació en llengua de signes i de transcripció en pantalla. Però, a més, enguany, s’afegeix a la festa major de Barcelona un nou gegant, de nom Normag, que és un gegant amb discapacitat intel·lectual que viurà el seu bateig el 15 de setembre a la Mostra de Gegants al Pati Manning.

BANER_300X250

Un altre ubicació amb activitats inclusives serà el parc de la Ciutadella, on dins la programació del festival Mercè Arts de Carrer, el dissabte 21, el diumenge 22 i el dimarts 24 (a les 13.15 i 17.15 hores) i el dilluns 23, a les 17.15 hores, hi haurà un espectacle de la Compañía Danza Mobile titulat Sara y Manuel (coreografía sin título). L’interpreten ballarins i ballarines amb algun tipus de discapacitat, ja que aquesta companyia andalusa neix d’una organització que treballa per al desenvolupament de les persones amb discapacitat mitjançant les arts.

També al parc de la Ciutadella, el dissabte 21 (20.00 hores) i el diumenge 22, dilluns 23 i dimarts 24 (18.15 i 20.00 hores) es podrà veure Avec le temps, una proposta de dansa-teatre protagonitzada per Claire Ducreux, que parla sobre com fer front a la discapacitat visual.

Les activitats inclusives seguiran el dissabte 21 i el diumenge 22 de setembre la plaça de Catalunya, seu de la trobada “Associa’t a la festa”. Allà es trobaran tot d’entitats i fundacions que treballen amb persones amb discapacitats visuals, auditives i mentals o que tenen una mobilitat reduïda. I munten una pila d’activitats (concert participatiu, taller de rap per prevenir el suïcidi, contes i tallers en llengua de signes, tallers de braille o obres de teatre) que seran accessibles a les persones amb discapacitat auditiva.

L’esport inclusiu

La cirereta del pastís la posaran les activitats esportives inclusives de les Festes de la Mercè 2019. El proper 29 de setembre se celebra la tradicional cursa de la Mercè, que enguany incorpora un recorregut de 2km adaptat per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda que per condició física no puguin fer la distància del 10km.

A més, del 20 al 22 de setembre, al Centre Esportiu Municipal Mundet, tornen a celebrar-se les competicions del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Futbol Sala ACELL, on es veuran persones amb diversitat funcional i moltes ganes de competir. Organitza el campionat, que enguany arriba a la desena edició, la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*