Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatEl projecte VAVI d'ASEM ajudarà a 72 persones amb malalties neuromusculars el...

El projecte VAVI d’ASEM ajudarà a 72 persones amb malalties neuromusculars el 2017

projecte vavi ajuda federació asem
El projecte ajuda als afectats per malalties neurològiques // Foto: Federació ASEM

Durant aquest any, 72 persones diagnosticades d’una malaltia neuromuscular de tota Espanya es beneficiaran durant el 2017 del projecte Vida Autònoma, Vida Independiente (VAVI) de la Federació ASEM, que té com a objectiu mantenir i promocionar la vida autònoma de les persones afectades per una malaltia neuromuscular a través de l’atenció domiciliària. Dins d’aquest projecte les treballadores socials i els assistents personals treballen tant amb l’usuari com amb la família i l’entorn social per aconseguir una major independència.

Aquest projecte s’executa gràcies a una subvenció de 200.000 euros procedent del 0,7% de l’IRPF del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat que gestiona COCEMFE i de la que es beneficien totes les entitats membres per poder finançar els seus projecte alhora que els proporciona assessorament i un seguiment dels mateixos durant l’elaboració, execució i justificació. En aquest cas, els projectes s’emmarquen dins el Programa d’Atenció Sociosanitària a Persones amb Discapacitat en el Domicili de COCEMFE.

fiare banca etica crowdfunding

El VAVI té abast estatal i es desenvolupa amb la col·laboració de la xarxa d’associacions de malalties neuromusculars federades. Las províncies en les que se desenvoluparà durant 2016 són: Pontevedra, Astúries, Cantàbria, Salamanca, Saragossa, Barcelona, Girona, València, Madrid, Toledo, Cuenca, Granada, Sevilla, Còrdova y Les Palmes.

Les malalties neuromusculars són un conjunt de més de 150 malalties neurològiques, de naturalesa progressiva, en la seva gran majoria d’origen genètic i la seva principal característica és la pérdua de força muscular. Són malalties cròniques que generen gran discapacitat, pèrdua de l’autonomia personal i càrregues psicosolcials. Encara no es disposa de tractaments efectius ni curació.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES