Dissabte, 6 març 2021
Inici Inclusió Social Projecte de la Fundació Esclerosi Múltiple per reorientar les dones amb discapacitat...

Projecte de la Fundació Esclerosi Múltiple per reorientar les dones amb discapacitat cap el sector digital

‘Fem Digital Talent’ vol donar resposta a la demanda creixent de talent digital

fem projecte dones sector digital
Hi ha una demanda creixent de talent digital en el mercat laboral // Foto: FEM

La Fundació Esclerosi Múltiple ha posat en marxa el projecte “Fem Digital Talent” que persegueix reorientar professionalment a les dones amb discapacitat amb un perfil qualificat cap el sector digital i alhora donar resposta a la creixent demanda laboral de talent digital.

Aquesta iniciativa, que compta amb l’aliança estratègica d’Inesdi Digital Business School i Barcelona Digital Talent, estarà composada de diferents tallers  motivacionals, competencials i específics en competències digitals, una formació online dividida en 5 mòduls que combinen la visió estratègica i la pràctica del màrqueting i de la comunicació, i un acompanyament posterior a l’empresa a través de diferents accions de networking. Segons les tres entitats impulsores al llarg de 2021 hi participaran un mínim de 20 persones.

ARC Soluciones publi

“Amb el nou projecte volem obrir les portes a dones amb discapacitat en un sector que, actualment, està oferint moltes oportunitats i en el qual hi predominen els homes. Creiem que hem d’avançar cap a un model de societat més inclusiu en tots els sentits i trencar amb els estereotips que encasellen a les persones amb discapacitat en ocupacions de més baixa qualificació”, ha explicat Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple. “És necessari que el nou ecosistema digital sigui el més inclusiu possible i treballi per reduir la bretxa de gènere. Ens hem d’esforçar per promocionar la formació digital entre les dones, que actualment representen una quarta part del talent digital a Catalunya. Aquesta iniciativa impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple és un bon exemple de col·laboració i cooperació entre entitats que permetrà reforçar el rol de la dona en posicions digitals, un aspecte clau pel nostre desenvolupament futur”, ha assenyalat Jordi Arrufí, director del programa de Talent Digital de Mobile World Capital Barcelona.

D’aquesta manera el programa “Fem Digital Talent” s’uneix a un altre projecte de l’entitat, les beques femtalent, en el seu compromís amb dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats a l’Agenda 2030: educació de qualitat i feina digna.

Demanda creixent de talent digital

Tot o la davallada general en el ritme de contratacions durant la pandèmia, a Catalunya es van publicar fins a 6.700 ofertes de feines digitals en el període de març a maig de 2020, una xifra que se situa molt per sobre de la mitjana d’altres sectors. 

Aquesta demanda creixent de talent digital no està rebent la resposta adequada, fet que està provocant que la bretxa digital sigui cada cop més gran. Tant és així que, per exemple, en els últims dos anys, la demanda d’aquests professionals s’ha incrementat a Barcelona en un 80% mentre que l’oferta de professionals digitals disponibles només ha crescut un 23%, segons l’informe Digital Talent Overview 2020 elaborat per Barcelona Digital Talent. 

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES