Dissabte, 6 març 2021
Inici Covid-19 Down Catalunya demana a Salut que inclogui els majors de 40 anys...

Down Catalunya demana a Salut que inclogui els majors de 40 anys amb síndrome de Down com a grup prioritari de vacunació

Ha enviat una carta a la Consellera Vergés, sumant-se a la petició que Down España a fet al Ministeri de Sanitat

vacunació persones amb discapacitat
Les persones amb discapacitat són un perfil prioritari per rebre la vacuna // Foto: Pixabay

Down Catalunya ha fet arribar a la Consellera de Salut, Alba Vergés, una carta demanant que s’inclogui a les persones amb síndrome de Down majors de 40 anys i menors amb comorbiditats importants, (sobretot deterioració cognitiva, epilèpsia i gran obesitat) dins dels grups prioritaris de vacunació.

D’aquesta manera l’entitat s’ha sumat a la petició feta per la federació d’àmbit estatal Down España al Ministeri de Sanitat, en referència al Pla de vacunació Estatal contra la COVID-19.

ARC Soluciones publi

En la carta, signada per Glòria Canals, Presidenta de Down Catalunya, es remarca que aquesta petició està avalada científicament per un estudi de la Societat Internacional de Recerca sobre la Trisomia 21 (T21RS), que demostra que les persones amb síndrome de Down, particularment les que tenen més de 40 anys i les més joves amb comorbiditats importants, corren un major risc de tenir resultats més greus després de la infecció amb el SARS-*Cov-2, incloent complicacions pulmonars secundàries.

En la mateixa nota, Down Catalunya comunica a la consellera Vergés que Down España ha rebut resposta de Pilar Aparicio Azcárraga, Directora General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, en la qual es reconeix aquesta evidència i s’esmenta que aquest grup de persones s’haurien de vacunar en les primeres fases de l’Estratègia.

En la missiva, Canals afegeix que tot i ser conscients de la dificultat del moment, de l’escassetat de vacunes a la disposició dels serveis de Salut a Catalunya i de la complicació d’un procés de vacunació tan extens com el que ara es planteja, a Down Catalunya li agradaria tenir una resposta sobre els temps i fase de priorització de la Conselleria de Salut, en relació a la vacunació de les persones amb síndrome de Down que s’esmenta.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES