Dissabte, 6 març 2021
Inici Discapacitat La Residència Mas Sauró amplia les seves places per a persones amb...

La Residència Mas Sauró amplia les seves places per a persones amb discapacitat intel·lectual

El centre gestionat per la Fundació Terra Vella ha hagut de reestructurar els espais i ampliar el seu equip professional

residencia mas sauró discapacitat intel·lectual
El centre compte amb 4 noves places des de princicis d’any // Foto: Grup VL

Des de principis d’any la Residència Mas Sauró, situada a la serra de Collserola, acull quatre nous residents amb discapacitat intel·lectual a les seves instal·lacions. L’ampliació estava prevista per l’any passat però va quedar frenada a conseqüència de la pandèmia.

Per acollir els quatre nous residents, la residència gestionada per la Fundació Vella Terra, ha hagut de reestructurar els espais i ha ampliat el seu equip professional. Marila Uliaque, coordinadora d’Atenció Directa del centre assegura que la nova organització implantada ”facilita la convivència, perquè ara són menys persones amb les quals compartir espais. A part, hem ampliat també l’equip de professionals i ha estat una feina molt enriquidora per tothom fer el treball d’adaptació dels nous residents”. “A més hem pogut oferir l’oportunitat d’un recurs a persones que portaven anys esperant-la”, ha afegit.

ARC Soluciones publi

Per la seva part, Núria Figueras, directora de Mas Sauró, explica que “tres de les persones que han ocupat les noves places, venien de recursos psiquiàtrics on ja estaven “altables”, és a dir, que podien haver estat donades d’alta en poc temps. Per tant, ara tenen una oportunitat de tenir una vida més normalitzada fora d’un hospital. La quarta venia d’un recurs de menors, amb 24 anys, i ja feia 6 anys que estava preparada per sortir-ne. La veritat és que la resta del grup és molt acollidor. Tots estan il·lusionats perquè han trobat nous companys per fer activitats i, en general,  tothom ha viscut l’arribada dels quatre nois i noies molt bé, tot i les dificultats que suposa l’inici de la convivència amb persones noves”. 

Figueras ha agraït el suport rebut en tot moment pel Consorci de Serveis Socials de Barcelona i no descarta que, un cop la pandèmia estigui més controlada, es puguin ampliar les instal·lacions amb una altra unitat (4 places més). 

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES