Portes de color vermell al metro de Barcelona per afavorir l’accessibilitat de les persones amb discapacitat visual

TMB ha iniciat l’actuació que estarà totalment implementada el 2021

vagons-metro-vermell-accessibilitat-discapacitat-visual
Metro de la L2 amb les portes de color vermell // Foto: José Angel Cuartero (TMB)

Els trens del metro de Barcelona han començat a incorporar a les seves portes el color vermell intens perquè les persones amb discapacitat visual identifiquin millor les entrades -fins ara eren blanques-, en una nova mesura de Transport Metropolità de Barcelona (TMB) per millorar l’accessibilitat del transport urbà.

El canvi cromàtic s’anirà incorporant progressivament en tots els vagons i es calcula que en 2021 estigui totalment implementada, excepte en les línies L9 i L10, on aquest contrast cromàtic no és necessari per la presència de pantalles per iniciar caigudes a la via i senyals lluminoses que marquen la situació de les portes.

BANER_300X250

Aquesta mesura d’accessibilitat s’afegeix a d’altres que TMB ha anat incorporant pensant en les persones amb discapacitat visual, com les senyalitzacions a les estacions, els encaminaments i el disseny de les targetes.

El passat mes d’octubre, TMB va començar a instal·lar les targetes intel·ligents o ‘ddtags’, similars als codis QR de colors, que afavoreixen l’ús autònom per part de les persones amb discapacitat visual mitjançant un mòbil. 

Quant a les barreres arquitectòniques, actualment el 92% de la xarxa de metro compta amb estacions accessibles, amb ascensors que connecten els andens amb el carrer i petites rampes per accedir als vagons.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*