Dissabte, 31 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciEducació InclusivaPlena Inclusión demana que la inversió en polítiques educatives atengui també a...

Plena Inclusión demana que la inversió en polítiques educatives atengui també a l’alumnat amb discapacitat intel·lectual

El Govern espanyols dotarà amb 1.185 milions d’euros a les comunitats autònomes

alumnes necessitats educatives especials
Alumnes amb necessitats educatives especials // Foto: Plena Inclusión

Davant l’anunci del Consell de Ministres de dotar amb 1.185 milions d’euros les polítiques educatives que van a desenvolupar les comunitats autònomes, Plena Inclusión ha recordat a l’Executiu la urgència d’injectar fons públics també en l’educació d’alumnes amb discapacitat intel·lectual o del desevolupament per garantir un aprenentatge igual a la resta.

L’educació especial necessita aquest finançament per formar el professorat, adaptar els centres educatius i garantir els ajustos personalitzats necessaris de l’alumnat amb Necessitats Educatives Especials (NEE). Actualment el 80% de l’alumnat amb NEE estudia en centres ordinaris.

banner flyer interpersonas

Aquests fons provenen del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, i s’invertiran en digitalització, programes de reforç educatiu i Unitats d’Acompanyament i Orientació. “Aplaudim que el Ministeri d’Educació hagi informat que aquests diners pretén impulsar l’equitat en el sistema educatiu. Precisament per això, demanem a la nova ministra, Pilar Alegria, que no s’oblidi dels milers d’estudiants amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament que acudeixen a centres finançats amb fons públics “, ha remarcat Santiago López, president de Plena inclusió Espanya.

A més de desplegament progressiu dels ajustos raonables, Plena inclusió demana que s’implanti a totes les comunitats autònomes la Formació Professional DUAL, així com el desenvolupament d’una normativa bàsica estatal que reguli la manera en què s’imparteix aquesta formació. També un procediment que permeti a entitats especialitzades del Tercer Sector la implantació de la Formació Professional homologant els continguts basant-se el catàleg de qualificacions de el sistema d’FP.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES