Divendres, 30 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciDiscapacitatJordi Tudela, nomenat nou gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat...

Jordi Tudela, nomenat nou gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona

Té una llarga trajectòria en la defensa dels drets del col·lectiu

jordi tudela nou gerent impd de barelona
Jordi Tudela té una llarga trajectòria de participació en la societat civil // Foto: Ajuntament de Barcelona

Jordi Tudela Fernàndez, un home que des dels anys vuitanta ha treballat per defensar els drets de les persones amb discapacitat, ha estat nomenat nou gerent de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD) substituint en el càrrec a Ramon Lamiel.

Tudela va néixer al barri de Poblenou, a Barcelona. És llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, per la Universitat de Barcelona amb una especialitat en Pedagogia Terapèutica. Té un postgrau en Serveis Socials i Política Social, de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.

banner flyer interpersonas

En l’àmbit personal ha ocupat diferents càrrecs de representació dins de les entitats de persones amb discapacitat. Així, ha estat coordinador del Comitè Català de Representants de ‘Minusvàlids’, Vicepresident de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, representat al Consell Rector de l’IMPD i membre del Comitè Executiu de l’EAPN, entre d’altres.

Professionalment sempre ha treballat en l’àmbit. Va començar des del Centre d’Educació Especial Carrilet, ha estat coordinador del programa d’integració de l’ONCE, i gerent i director general del Dincat.

També ha ocupat altres càrrecs directius i gerencials al tercer sector i l’administració pública, com la direcció del Programa de la Dependència, el ProDep, al Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya. A nivell municipal ha coordinat els departaments d’inclusió social de diferents ajuntaments de l’àrea metropolitana.

Jordi Tudela assumeix el repte de ser al capdavant de l’IMPD amb un “enorme sentit de la responsabilitat”, perquè “treballar cada dia per la inclusió, la diversitat i l’accessibilitat és comprometre’s per millorar la vida de totes les persones de la ciutat”. Igualment, com a expert en els drets de les persones amb discapacitat assenyala que “encara queda molt per fer” per garantir la igualtat de drets per tothom.

En el seu pla de treball més imminent, el nou gerent ha destacat la importància de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat, que enguany compleix 15 anys, i que és el marc normatiu que guia les polítiques municipals per a convertir Barcelona en un referent en l’accessibilitat.

Però més enllà de la legislació, Tudela ha destacat que “són les persones amb discapacitat, les seves famílies i les entitats qui amb la seva empenta i fortalesa ens marquen el camí”.

Per al gerent, amb una llarga trajectòria en la societat civil, el principal actiu de l’IMPD són les persones amb discapacitat i el seu entorn i per a la seva gestió aposta pel “treball en xarxa i la corresponsabilització en la presa de decisions per a avançar en la igualtat i l’ampliació de drets”.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES