Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALEl Govern amplia el Programa DIL d’integració laboral de les persones amb...

El Govern amplia el Programa DIL d’integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual a tot el sector públic

campanya 25N diba
programa-dil-discapacitat-intel·lectual-sector-públic
El president Torra saludant a un treballador del programa DIL // Foto: Rubén Moreno

Com vam avançar fa uns dies, el Govern ha aprovat estendre el Programa DIL d’integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a la totalitat del sector públic. Amb l’acord, les entitats del sector públic es podran adherir al programa i s’ampliarà el nombre de llocs de treball per a aquest col·lectiu.

El programa s’adreça a persones que tenen com a mínim un 25% de discapacitat intel·lectual reconeguda, que poden accedir a un lloc de treball a la Generalitat mitjançant convocatòries específiques pel sistema de concurs de mèrits. 

cançons que acaben en fade out

La primera convocatòria de places específica per a aquest col·lectiu es va fer l’any 2003 i, des de llavors, se n’han fet quatre més, que han permès a 95 persones accedir a un lloc de treball a l’Administració. 

La Generalitat també ha constituït una borsa de treball, pionera a totes les administracions públiques, per a persones amb dificultat d’integració laboral per raó de la seva capacitat intel·lectual. 

Campanya 25N Diputació de Barcelona

La Generalitat és referent perquè ha estat la primera administració en què el seguiment dels treballadors i treballadores d’aquest col·lectiu el realitzen tècnics de la pròpia administració. Així, el personal tècnic en inserció laboral, adscrit a la Direcció General de la Funció Pública, fa un seguiment individualitzat de cada treballador i del seu entorn i en dissenya el pla anual de formació específica. Tots els treballadors del Programa DIL compten també amb personal referent al seu departament que els facilita l’aprenentatge de les seves tasques i el desenvolupament de les relacions socials a l’entorn laboral.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content