Diumenge, 28 novembre 2021
IniciDretsS'aprova el nou Reglament que prohibeix la circulació de patinets i VMP...

S’aprova el nou Reglament que prohibeix la circulació de patinets i VMP per les voreres i espais per a vianants

El CERMI aplaudeix la modificació de la norma

nou reglament circulació vehicles mobilitat personal
La norma exclou els vehicles de persones amb mobilitat reduïda // Foto: José Oviedo

Avui s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) la modificació dels Reglaments de Circulació i de Vehicles, aprovada ahir pel Consell de Ministres, que prohibeix de manera clara i amb caràcter nacional, la circulació de patinets i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) per les voreres i demés espais públics reservats pels vianants.

El nou Reglament de Circulació estableix aquest tipus d’aparells com a vehicles, i per tant, tindran prohibida a partir d’ara la seva circulació pels espais públics, com qualsevol altre tipus de vehicle.

diari-discapacitat-300x250e

Aquesta era un vella demanda del sector de la discapacitat, i concretament del Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI), que en els darrers anys havia lluitat per aconseguir que aquesta normativa fos d’àmbit estatal, perquè la decisió en aquest àmbit no recaigués sobre cada ajuntament, com fins ara.

Aquesta nova mesura exclou explícitament als vehicles de persones amb mobilitat reduïda. D’altra banda, afecta especialment en les persones amb discapacitat i les persones grans, ja que garanteix la seva mobilitat i integritat en voreres i espais públics.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

2 COMENTARIS

  1. Hola, soy Marisol y me muevo habitualmente con scooter eléctrico. Si entiendo bien la noticia ¿a partir de ahora debo circular por la calzada cómo las bicicletas, motos, coches…???. Si es así, no entiendo el “beneficio” que me supone y me sorprende que fuese una “larga reivindicación” por parte de otros discapacitados. Estoy tristemente sorprendida, no lo entiendo. Gracias de antemano por su respuesta. Marisol.

    • Hola Marisol. Esta prohibición excluye explícitamente a las personas con movilidad reducida. Por eso el sector se ha alegrado de esta nueva normativa. Gracias por contactar con nosotros

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES