El CERMI demana una regulació única per impedir la circulació i l’estacionament de patinets en les voreres

Estan ocasionant conflictes amb els grups socials especialment vulnerables

cermi regulació única patinets voreres
La proliferació de patinets a les voreres està ocasionant problemes de mobilitat // Foto: Pixabay

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha instat al Ministeri d’Interior, a través de la Direcció General de Trànsit (DGT), a aprovar una regulació estatal única que prohibeixi a patinets i altres Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) circular i estacionar en les voreres.

El CERMI ha traslladat aquesta petició a la DGT en la fase de consulta prèvia oberta pel Govern central per a la tramitació de la proposta de modificació de l’article 50 del Reglament General de Circulació (velocitats en vies urbanes) i del Reglament General de Circulació en Matèria de Vehicles de Mobilitat Personal.

BANER_300X250

El CERMI assenyala en la seva demanda que en els darrers mesos s’ha accelerat la proliferació de patinets i altres VMP, que ha ocasionat conflictes amb vianants, especialment amb grups socials vulnerables com és el cas de les persones amb discapacitat, gent gran i infants.

Per aquest motiu, l’organisme ha demanat al Ministeri d’Interior determinar i classificar els diferents VMP existents, prohibir la seva circulació per les voreres i acabar amb l’estacionament a les mateixes, els parcs i altres espais per a vianants.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*