
Carolina Asensio i Marina Vergés són les creadores de FREE FORM STYLE, un projecte que ha arribat per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través de l’augment de l’autoestima i la comoditat, aportant moda amb patrons adaptats i dissenys diferenciadors. Recentment ha llançat una primera col·lecció a la venda a la seva botiga en línia.
El projecte neix arran d’una experiència familiar traumàtica: José Luís, germà de Carolina i cosí de Marina, va patir un ictus que el va deixar amb un 80% de discapacitat. Arran d’aquest succés van descobrir que resultava gairebé impossible trobar al nostre país una marca de roba inclusiva que a més de còmoda fos atractiva i que seguís les tendències de la moda.
Per compensar aquesta mancança, i veient una evident oportunitat de mercat, van decidir embarcar-se en el projecte de la seva vida. Després de donar forma a la seva idea, necessitaven estudiar la viabilitat de la seva empresa i com estructurar-la, per la qual cosa van contactar amb el Tecnocampus de la Universitat Pompeu Fabra, a Mataró (Barcelona), i el seu programa Reimagine Textile, dedicat específicament a empreses tèxtils. Van entrar al programa de nous emprenedors juntament amb 15 projectes més i, després d’una primera etapa de diversos mesos de formació i anàlisi, Free Form Style va ser seleccionada al costat de 5 empreses per participar en una segona fase, en la qual van comptar amb un mentor que els va tutelar en la elaboració del seu pla d’empresa.
FREE FORM STYLE ja té operativa la seva botiga en línia i compta amb un punt de venda al Institut Guttmann, especialitzat en la neurorehabilitació. Precisament aquesta institució ha estat un dels suports més importants per a l’equip de la firma, ja que no només van rebre amb entusiasme el projecte, sinó que va posar en contacte a l’equip amb totes les associacions vinculades a l’Institut per a poder realitzar el càsting de les fotos de imatge de la marca, per a les quals era indispensable comptar amb models amb discapacitats reals.
Carolina Asensio i Marina Vergés, a més de creadores de FREE FORM STYLE, són cosines, la qual cosa atorga a la marca un segell familiar. Carolina s’ocupa de la gestió empresarial, mentre que Marina, coneguda estilista i especialista en periodisme de moda, s’encarrega de l’atenció al client, campanyes i mitjans. Olivia Aracil és la directora creativa, dissenyadora del logo, el web i la imatge de marca. Finalment, Moha Kella, marit de Carolina, col·labora en el departament comercial.
La primera col·lecció de FREE FORM STYLE està composta de diverses samarretes per home i dona, en què destaquen les seves gràfiques optimistes i els seus patrons perfectament dissenyats per satisfer cada necessitat específica. també trobem pantalons i pròximament estaran disponibles dessuadores i una faldilla pantalons. Totes les seves peces estan dissenyades i fabricades a Espanya amb teixits naturals, com el cotó.
A través del seu web també ofereixen el servei de sastreria o tayloring: s’encarreguen d’arreglar les peces de roba que més agradin al client i que aquest vulgui conservar en el seu armari, per transformar-les en peces adaptades a la mobilitat de cada cas concret. També ofereixen confecció a mida.
Entre els plans immediats de la selecció està ampliar la seva xarxa de punts de venda a través de les botigues d’ortopèdia, per a les que han dissenyat un expositor especial de FREE FORM STYLE. En els propers mesos la signatura llançarà diverses micro càpsules, afegint peces especials adaptades a casos particulars.
Més endavant els agradaria comptar amb col·laboracions puntuals de dissenyadors de renom per confeccionar peces exclusives i, per què no, fins i tot arribar a organitzar una desfilada de moda a la passarel·la 080 de Barcelona.
Detalls de la col·lecció de roba inclusiva

1- Les samarretes són més llargues per darrere que per davant, de manera que queden sempre ben posades i gairebé sense arrugues, pensant en les persones que estan sempre assegudes.
2- Els pantalons són més alts per darrere perquè no es baixin, l’obertura de la bragueta amb velcro és més llarga o tenen obertures amb clips als costats. no porten butxaques i s’ajusten amb una goma a la cintura. Disseny especial perquè hi hagi menys tela darrere del genoll.
3- Per a persones amb pròtesis, els pantalons estan oberts amb cremallera lateral per facilitar que se les puguin posar.
4- Han creat una faldilla-pantaló: pantalons per darrere, faldilla per davant. més còmoda per passar molta estona asseguda.
5- Les dessuadores tenen cremalleres. Unes són una mica més curtes que les mesures tradicionals per evitar que formin bosses i arrugues. I altres són oversize, amb cremalleres als braços.
6- Les americanes són més curtes i tancades amb una cremallera per darrere. els falta una part a l’esquena per major comoditat i evitar arrugues.