Quim Torra: “El compromís del Govern i el meu personal amb les persones amb discapacitat és absolut”

El president de la Generalitat assisteix a un acte organitzat per l'AEES Dincat

quim-torra-compromís-persones-amb-discapacitat-absolut
El president Torra durant la seva intervenció a l’acte d’ahir // Foto: Twitter AEES Dincat

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir tarda que “el compromís del Govern i el meu personal amb les persones amb discapacitat és absolut”. El president de la Generalitat ho va afirmar durant la presentació del Llibre blanc per a la formació, ocupació i treball de les persones amb discapacitat i especials dificultats als centres especials de treball elaborat per l’Associació Empresarial d’Economia Social DINCAT (AEES DINCAT) i per l’escola de negocis IESE Business School. El cap de l’Executiu va recordar que les persones amb discapacitat no poden gaudir, en moltes ocasions, “dels drets” que la majoria de persones “no dubtem poder fer efectius” i va recordar que una via per “fer efectius aquests drets és la inserció sociolaboral”. En aquest sentit, va subratllar el paper cabdal que els centres especials de treball (CETS) tenen a Catalunya.

El cap de l’Executiu va explicar que els CETS actualment es troben “al límit de la seva capacitat econòmica” i va expressar la necessitat de “millorar la legislació estatal actual dotant-los de més flexibilitat”. El president de la Generalitat va posar de relleu també “l’angoixa” que suposa per aquest sector la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), una iniciativa fruit de la “política d’aparador” de l’estat espanyol. Per aquest motiu, va reivindicar “més implicació” i “més recursos” de les administracions, en referència al govern espanyol. “Demano a l’estat que compleixi els seus deures”, va afegir.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Davant d’aquesta situació, el cap de l’Executiu va afirmar que Govern “ha donat prioritat a aquesta problemàtica” augmentant un 22% la seva aportació respecte el 2018. Tot plegat per garantir que els 205 CETS catalans, que donen feina a 15.334 persones, “continuïn la seva activitat”. El president Torra va recordar també que des del Govern “estem posant les bases del Pacte Nacional per als drets de les persones amb discapacitat” i que s’ha previst “augmentar les aportacions als CETS per minimitzar l’efecte de la pujada de la SMI”. L’Executiu català també té previst destinar 15 milions d’euros a la contractació i ja treballa en un nou codi d’accessibilitat.

D’altra banda, el president Torra va celebrar la redacció del llibre blanc que es va presentar ahir a la tarda perquè “obra una porta a pensar conjuntament un nou model per als CET, que els permeti adaptar-se a la nova conjuntura social”.

BANER_300X250

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*