Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciRESPONSABILITAT SOCIALMúsicos por la Salud forma a dones músiques a Catalunya per portar...

Músicos por la Salud forma a dones músiques a Catalunya per portar el benestar físic i mental a hospitals i centres sociosanitaris

La 5a edició de la formació arrenca aquest 7 de setembre i compta amb 50 places subvencionades pel Departament de Drets Socials

Músicos por la Salud dones músiques a Catalunya
La formació va especialment destinada a dones músiques // Foto: Músicos por la Salud

La 5a edició de la formació Músicos por la Salud arrenca aquest dijous 7 de setembre i comptarà amb 50 places subvencionades pel Departament de Drets Socials de la Generalitat al 100% per a dones que resideixin a Catalunya. Prioritàriament, optaran a aquesta subvenció les menors de 30 anys o més grans de 45, en situació d’atur, preceptores de la Renda Mínima d’Inserció Social, que tinguin alguna discapacitat, cap de família nombrosa o monoparental o els que resideixin en zones rurals -de menys de 20.000 habitants-.

El període d’inscripció per optar a una plaça subvencionada en la formació Músicos por la Salud ja està obert. Les persones interessades es poden a través d’aquest enllaç.

Aquesta formació online amb pràctiques va adreçada a persones que vulguin adquirir nous coneixements, competències i habilitats per utilitzar el seu talent musical per millorar el benestar físic i mental dels pacients a hospitals i centres sociosanitaris.

La fundació Músicos por la Salud utilitza una metodologia pròpia i diferencial, que ha rebut l’aprovació al registre oficial, per humanitzar les estades hospitalàries a Espanya i en centres sociosanitaris a través de la música. És una intervenció diferent en cadascun dels serveis i unitats hospitalàries: UCI, Càncer, Hemodiàlisi, Salut Mental, Pediatria o qualsevol dels tipus de centres sociosanitaris (residències de gent gran, centres de persones amb Alzheimer, deteriorament cognitiu, discapacitat, etc.).

La posada en marxa dels microconcerts amb la metodologia Músicos por la Salud a les Unitats de Cures Intensives, en oncologia, en hemodiàlisi o en geriatria, la comunicació amb el beneficiari o la neuropsicologia de la música són algunes de les assignatures teòriques que s’aborden en la formació Músicos por la Salud.

La durada del programa de formació, que es desenvolupa en format en línia i audiovisual, és de 40 hores i compta amb una fase d’avaluació teòrica i una altra pràctica en centres sociosanitaris.

324 persones músiques formades i gairebé mig milió de pacients beneficiats

Músicos por la Salud ha format fins ara 324 persones músiques, que han ajudat a portar els beneficis de la música a gairebé mig milió de persones a tot el país a través dels microconcerts en viu a hospitals i centres.

La formació està oberta a tots els intèrprets musicals, bé sigui, amb formació reglada, no reglada o autodidactes.

“Amb aquesta formació volem obrir la porta dels hospitals i centres sanitaris als músics; oferir una oportunitat laboral que consisteix a transformar la música en medicina per a l’ànima. A més, en finalitzar el programa entraran a la nostra borsa de treball per a processos de selecció futurs de la Fundació”, destaca Guillermo Giner, president i fundador de Músicos por la Salud.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content