Dimarts, 27 setembre 2022
Dimarts, 27 setembre 2022
IniciEntitatsLa Fundació Músics per la Salut ofereix 100 beques de formació per...

La Fundació Músics per la Salut ofereix 100 beques de formació per fer microconcerts en hospitals i centres sanitaris

La iniciativa serà en format online i compta amb el suport del Departament de Drets Socials

fundacio músics per la salut beques microconcerts hopitals
Un moment d’un microconcert amb gent gran // Foto: Músics per la Salut

La Fundació Músics per la Salut posa en marxa un programa de formació que té per objectiu dotar a les persones participants de les competències per a la realització de microconcerts en hospitals i centres sociosanitaris. Aquesta formació, que s’iniciarà el pròxim 18 d’octubre, compta amb 100 places becades per a dones amb l’objectiu d’oferir una nova sortida laboral innovadora per a aquestes intèrprets musicals. El programa consta d’una formació teòrica 100% en línia i audiovisual, basada en la neurodidáctica, i una part pràctica en hospitals i centres sociosanitaris (residències de majors, persones amb Alzheimer, deterioració cognitiva, discapacitat, etc.).

100 Places becades per a dones gràcies a la Generalitat 

Gràcies a la col·laboració del Departament de Drets Socials,  la fundació ofereix 100 places gratuïtes per a accedir a aquesta formació. Entre els criteris que es tindran en compte per a optar a una d’aquestes places està el de residir a Catalunya i ser dona. Es valorarà a les persones que compleixin a més amb algun dels següents requisits: tenir menys de 30 anys o més de 45 anys, ser una persona parada de llarga durada, tenir algun tipus de discapacitat, o pertànyer a una família monoparental o nombrosa. 

Especial Compromís amb les dones rurals 

Un col·lectiu al qual es prestarà especial atenció en l’accés a places becades són les dones d’àmbit rural de poblacions inferiors a 20.000 habitants. Al ser una formació 100% en línia facilita l’accés a aquestes dones a un programa que els permetrà tenir accés a una sortida laboral a desenvolupar en el seu entorn més pròxim, convertint-se en agents de canvi social. El termini de recepció de candidatures per a aquestes places finalitza el pròxim 18 d’octubre, i el curs tindrà lloc entre aquesta data i el 22 de desembre.

Fundació Músics per la Salut

Des de 2015, la fundació fa costat a les persones que estan passant per un mal moment en hospitals, centres sociosanitaris i centres assistencials, focalitzant l’activitat cap a les persones aïllades, que estan soles. “Acompanyem i aportem moments de respir i alleujament mitjançant microconcerts participatius i emocionalment significatius on pacients, residents, familiars i personal trien les seves cançons favorites. Diàriament, comprovem que la música és la millor medicina per a l’ànima i constatem que la nostra activitat és més efectiva quanta major és la situació de vulnerabilitat, aïllament i solitud de les persones beneficiàries”.

L’entitat realitza la seva activitat en totes les Comunitats Autònomes. 4,750 microconcerts anuals de manera presencial en 176 centres sociosanitaris i 44 hospitals i de manera en línia i telemàtica en més de 1.200 hospitals i centres sociosanitaris

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content