Dimarts, 7 febrer 2023
Dimarts, 7 febrer 2023
IniciEntitatsLa Fundació Músics per la Salut ofereix 100 beques de formació per...

La Fundació Músics per la Salut ofereix 100 beques de formació per fer microconcerts en hospitals i centres sanitaris

La iniciativa serà en format online i compta amb el suport del Departament de Drets Socials

fundacio músics per la salut beques microconcerts hopitals
Un moment d’un microconcert amb gent gran // Foto: Músics per la Salut

La Fundació Músics per la Salut posa en marxa un programa de formació que té per objectiu dotar a les persones participants de les competències per a la realització de microconcerts en hospitals i centres sociosanitaris. Aquesta formació, que s’iniciarà el pròxim 18 d’octubre, compta amb 100 places becades per a dones amb l’objectiu d’oferir una nova sortida laboral innovadora per a aquestes intèrprets musicals. El programa consta d’una formació teòrica 100% en línia i audiovisual, basada en la neurodidáctica, i una part pràctica en hospitals i centres sociosanitaris (residències de majors, persones amb Alzheimer, deterioració cognitiva, discapacitat, etc.).

100 Places becades per a dones gràcies a la Generalitat 

Gràcies a la col·laboració del Departament de Drets Socials,  la fundació ofereix 100 places gratuïtes per a accedir a aquesta formació. Entre els criteris que es tindran en compte per a optar a una d’aquestes places està el de residir a Catalunya i ser dona. Es valorarà a les persones que compleixin a més amb algun dels següents requisits: tenir menys de 30 anys o més de 45 anys, ser una persona parada de llarga durada, tenir algun tipus de discapacitat, o pertànyer a una família monoparental o nombrosa. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Especial Compromís amb les dones rurals 

Un col·lectiu al qual es prestarà especial atenció en l’accés a places becades són les dones d’àmbit rural de poblacions inferiors a 20.000 habitants. Al ser una formació 100% en línia facilita l’accés a aquestes dones a un programa que els permetrà tenir accés a una sortida laboral a desenvolupar en el seu entorn més pròxim, convertint-se en agents de canvi social. El termini de recepció de candidatures per a aquestes places finalitza el pròxim 18 d’octubre, i el curs tindrà lloc entre aquesta data i el 22 de desembre.

Fundació Músics per la Salut

Des de 2015, la fundació fa costat a les persones que estan passant per un mal moment en hospitals, centres sociosanitaris i centres assistencials, focalitzant l’activitat cap a les persones aïllades, que estan soles. “Acompanyem i aportem moments de respir i alleujament mitjançant microconcerts participatius i emocionalment significatius on pacients, residents, familiars i personal trien les seves cançons favorites. Diàriament, comprovem que la música és la millor medicina per a l’ànima i constatem que la nostra activitat és més efectiva quanta major és la situació de vulnerabilitat, aïllament i solitud de les persones beneficiàries”.

L’entitat realitza la seva activitat en totes les Comunitats Autònomes. 4,750 microconcerts anuals de manera presencial en 176 centres sociosanitaris i 44 hospitals i de manera en línia i telemàtica en més de 1.200 hospitals i centres sociosanitaris

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content