Miquel Martínez: “Ja és habitual que et demanin pressupost per planificar els serveis funeraris”

miquel martínez electium

Miquel Martínez, responsable de ELECTIUM (pre-servei de Memora) a Catalunya, porta dos anys al capdavant d’aquest servei que ha suposat un gran canvi en la manera d’entendre els serveis funeraris. En aquesta entrevista analitza l’statu quo d’un sector que viu un intens canvi i que des que es va liberalitzar s’ha caracteritzat per una gran competència.

Foto: Miquel Martínez, ex-entrenador de la Lliga ACB de bàsquet

BANER_300X250

Diuen que morir surt car. És encertada aquesta afirmació?

Depèn, tot rau en el que un es vulgui gastar. Un dels elements que més variació de preu té és l’arca, ja que n’hi ha de 1.000 a 6.000 euros. Tot va en funció de com vulgui organitzar-se el servei. La gran diferència l’hem d’anar a buscar en el servei funerari, la manera en que volem despedir a un familiar o a nosaltres mateixos.

Fa referència a que podem organitzar el nostre enterrament? No es una mica macabre?

Sí. El servei Electium suposa la possibilitat de decidir en vida, per un mateix o per a un familiar, com serà el seu comiat. D’aquesta manera, arribat el moment, es faciliten els tràmits i, sobretot, s’evita que els afins hagin de prendre tota mena de decisions en uns moments especialment durs per a ells. No es de cap manera macabre, fa molts i molts anys que la gent s’ha preocupat d’ells mateixos i dels fills amb fer assegurances de decessos.

Així estem davant d’una evolució de les assegurances de decessos?

Electium no és una assegurança de decessos. Donem l’opció de deixar arreglat tot el que gira a l’entorn del funeral. És molt més que deixar abonat amb antelació el servei funerari. Nosaltres oferim facilitats de pagament sense interessos i assegurant el 100% del capital invertit.

Sr. Martinez m’està dient que puc escollir-ho tot?

Amb Electium decideixes com vols que sigui cada detall del comiat: cerimònia religiosa o laica, ornamentació de la sala i de l’oratori, recordatori, textos, música i imatges a reproduir durant la cerimònia … Serà tal com vulguis que sigui. Prenen les decisions abans. Alliberes a la família dels tràmits. A dia d’avui hem evolucionat i ja és molt habitual que et demanin pressupost.

En què consisteix la col.laboració amb Mifas?

Memora a traves del seu servei Electium entén que tenim col.lectius mes fràgils i necessitats d’ajudes i on nosaltres apostem per tenir unes sinergies i aliances que permetin ajudar a que un moment tan dur com una defunció no tinguem un problema sumatori en temes com decisions, pagaments, escollir serveis o simplement saber que s’ha de fer. La nostre aliança amb Mifas vol ajudar a que es pugui deixar el funeral 100% escollit (encara que es produeixi d’aquí 20 anys), facilitar les formes de pagament adaptades a cada família, reduir els costos del servei funerari i alliberar a les famílies dels tràmits.

Un soci de Mifas com ho fa per poder lligar aquest servei?

Aquest servei no només està obert als socis beneficiaris, també a la família directa. És molt simple, només han de posar-se en contacte amb Mifas o a través dels telèfons 696 256 176 o 900 100 185 i dir que volen aquest servei. En breu ens posarem en contacte amb l’interessat per informar i formalitzar el servei.

1 Comentaris

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*