Rovira-Beleta assessorarà a CYPE en el desenvolupament d’un software d’accessibilitat en els edificis

Les dues empreses signen un acord de col·laboració

software accessibilitat edifics rovira beleta
Una imatge del programa informàtic Open BIM Accessibility // Foto: Rovira-Beleta Accesibilidad

L’estudi d’arquitectura i consultoria tècnica Rovira-Beleta Accesibilidad ha signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual assessorarà l’empresa CYPE en el desenvolupament i millora del seu software Open BIM Accessibility, una eina informàtica que permet als professionals comprovar els requeriments d’accessibilitat d’un edifici.

FREEFORMSTYLE-600X300

Amb aquesta eina els encarregats del projecte poden comprovar si els espais d’un edifici compleixen amb els requisits obligatoris d’accessibilitat, com itineraris, pasos, lavabos, habitatges, allotjaments o pàrquings, entre altres unitats d’ús accessibles.

Amb la signatura d’aquest conveni es dona un pas més en la millora d’aquest software que ara implementa criteris que van més enllà dels contemplats en el Codi Tècnic d’Edificació (CTE).

“L’accessibilitat desapercebuda és incorporar les mesures de les persones en un disseny estandarditzat perquè l’accessibilitat estigui present sense notar-se, permetent, a més, que no sigui més diners “, explica Enrique Rovira-Beleta. Així, l’objectiu d’aquesta col·laboració consisteix que el programari de CYPE inclourà nous criteris a tenir en compte en el disseny d’edificis i habitatges com “les mesures de les persones, independentment de la seva edat o discapacitat”, segons explica el responsable de l’estudi d’arquitectura i consultoria tècnica Rovira-Beleta, i un dels referents més importants en accessibilitat a Espanya.

D’aquesta manera, el programari de CYPE ajudarà als projectistes a dissenyar espais que simplifiquen la vida de totes les persones, fent que l’entorn sigui més útil per a un major nombre de persones, amb un cost addicional baix o nul, i mitjançant un disseny habitual i normalitzat. “L’objectiu de la Arquitectura en aquest segle és fer que l’accessibilitat passi desapercebuda i que totes les persones, independentment de l’edat o discapacitat que tingui, puguin viure de forma còmoda i natural”, destaca l’arquitecte.

Per la seva part, Carlos Fernández, director tècnic de CYPE, la implementació dels criteris proposats per Rovira-Beleta en el programari de CYPE “permetrà dissenyar habitatges per a tota la vida on, a més de complir les exigències del codi tècnic, qualsevol persona podrà viure en ella tenir l’edat que tingui, independentment de les seves capacitats, ja que les vivendes dissenyades segons aquests criteris només hauran de retocar-se mínimament sense haver de obligar els propietaris a canviar de casa, instal·lar ascensors o rampes i fent-se d’una manera estandarditzada “.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*