Dissabte, 13 agost 2022
Dissabte, 13 agost 2022
IniciDependènciaMilloren les condicions de cotització a la Seguretat Social de familiars cuidadores...

Milloren les condicions de cotització a la Seguretat Social de familiars cuidadores de les persones amb dependència

Es publica al BOE la modificació del Reial Decret 615/2007 de 11 de maig

familiars cuidadors persones amb dependència
La mesura afecta a milers de famílies amb persones amb discapacitat // Foto: Arxiu

Aquest dimarts, 14 de desembre s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el Reial Decret 1057/2021, de 30 de novembre, que modifica el Reial Decret 615/2007, d’11 de maig, pel que es regulen les prestacions de la Seguretat Social de familiars cuidadors de les persones en situació de dependència.

La modificació suposa una millora en les condicions de cotització d’aquestes persones, ja que l’anterior normativa fixava el càlcul de cotització que prenia com a referència la cotització, prèvia a la reducció de jornada i els ingressos associats al mateix, del darrer mes.

La modificació que recull el nou Reial Decret s’aplica a totes aquelles persones cuidadores que es veuen obligades a sol·licitar una reducció de jornada per poder atendre les persones a càrrec seu, per la qual cosa afecta directament milers de famílies amb persones amb discapacitat.

En cap dels casos no es pot superar el límit establert com a base de cotització pel Conveni especial. Quan la persona vulgui mantenir la base de cotització anterior a la reducció de jornada, ho pot fer assumint ella mateixa el cost directe que suposi l’increment de cotització sobre el que preveu el Conveni especial. El text també recull que aquesta modificació s’aplica als convenis ja subscrits abans de l’entrada en vigor d’aquesta modificació.

Plena Inclusió ha subratllat la importància d’aquest avenç respecte a la situació anterior però ha manifestat la seva preocupació per saber com variarà la seva aplicació en les diferents Comunitats Autònomes.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content