Divendres, 22 setembre 2023
IniciINCLUSIÓ SOCIALBarcelona apropa els projectes VinclesBCN i Diverscoop per crear un vincle entre...

Barcelona apropa els projectes VinclesBCN i Diverscoop per crear un vincle entre persones amb discapacitat i gent gran

Unes 40 persones del servei per a gent gran compren als quioscos de la cooperativa de persones amb discapacitat

servei vinclesbcn cooperativa diverscoop
Una persona gran comprant a un quiosc de la cooperativa Diverscoop // Foto: Ajuntament de Barcelona

Una de les iniciatives portades a terme aquest any pel projecte VinclesBCN de l’Ajuntament de Barcelona ha estat donar l’oportunitat a 40 persones d’aquest servei a accedir setmanalment a les publicacions que els quatre quioscos de la cooperativa Diverscoop seleccionats per aquesta iniciativa oferien, amb una bonificació de 5 euros per setmana. El que es pretenia aconseguir amb aquesta col·laboració era, més enllà de facilitar l’accés a la premsa, crear un vincle entre quiosquer i persona usuària i tornar a crear vida de barri.

ICF23_Baner Financament-300x600

La bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa per part de les persones usuàries del servei VinclesBCN ha fet que, el que va començar com una prova pilot que havia de durar dos mesos, concretament gener i febrer de 2021, s’ha acabat allargant fins al desembre de 2021.

L’objectiu principal de VinclesBCN és augmentar les xarxes socials de les persones grans de Barcelona a partir de les noves tecnologies, però sense perdre tot allò que ens aporta la vida comunitària del barri.

La cooperativa de quioscos Diverscoop és una iniciativa pionera de l’Ajuntament de Barcelona per generar oportunitats d’inclusió laboral de les persones amb discapacitat a través d’un projecte d’emprenedoria col·lectiva.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content