Dissabte, 6 març 2021
Inici Salut Mental Manifestació a nivell estatal per denunciar la vulneració de drets de les...

Manifestació a nivell estatal per denunciar la vulneració de drets de les persones amb diversitat psicosocial

El 23 de febrer estan previstes concentracions a Barcelona, València i Granada

contencio mecànica diversitat psicosocial
La normativa actual permet els internaments forçosos dels pacients // Foto: Arxiu

El proper dimarts 23 de febrer de 2021 a les 15.00h, diferents col·lectius de salut mental en 1a persona i activistes independents d’arreu de l’Estat espanyol, es concentraran a la ciutat de Barcelona, Granada i València, per denunciar la situació de vulneració sistemàtica i estructural dels dret humans que pateixen les persones amb diversitat psicosocial (persones amb trastorn mental) a Espanya. 

L’atenció a la salut mental a Espanya se sustenta en l’incompliment de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de la ONU (CDPD), que el mateix Estat va ratificar el 2008. Els ingressos involuntaris, la contenció mecànica, l’aïllament, la medicació forçosa o sota coerció i tota forma de substitució de la capacitat jurídica i de la possibilitat de prendre les seves pròpies decisions, entre altres vulneracions, han de desaparèixer perquè representen greus vulneracions de drets humans i són manifestament contràries a la CDPD. 

ARC Soluciones publi

Els col·lectius convocants de les concentracions que tindran lloc tant a Barcelona, València i Granada el dimarts 23 de febrer són: Insania, l’ Observatorio Independiente de DDHH y Salud Mental, Flipas GAM, ActivaMent Catalunya Associació, Colectivo InsPIRADAS, l’ Observatori de Drets en Salut Mental i la Federació VEUS, Associació Matissos, Orgullo Loco Granada, FRYDAS, Orgullo Loco Madrid, Orgullo Loco Astur, Asociación Hierbabuena, Orgull Divers, Radio Nikosia, PAICAM, Orgullo y Unión Autista, Orgull Boig, Associació Emilia i Asociación Mejorana Elkartea. 

Concretament els espais on tindran lloc les concentracions convocades són: Barcelona: Passatge Mercader 14 (Clínica Llúria) València: Plaça del Temple s/n (Subdelegació del Govern) Granada: Av/ de la Constitución 50 (Caleta – Hospital Virgen de las Nieves)

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES