Les persones amb discapacitat psicosocial denuncien davant la ONU la vulneració dels seus drets a Espanya

En una trobada a SuÏssa amb el Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

delegació salut mental pscicosocial onu suïssa
La delegació que es va traslladar ahir a la seu de la ONU a Suïssa // Foto: Activament

Una delegació de les entitats Activament Catalunya AssociacióHierbabuena Asociación per la Salut Mental va traslladar ahir al Comité sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de la ONU (CDPD) la situació de vulneració sistemàtica i estructural dels drets humans que pateixen les persones amb discapacitat psicosocial (persones amb trastorn mental) a Espanya.

Entre les denúncies que van fer arribar ahir en una trobada a Suïssa amb els representants del CDPD, destaquen aspectes com els ingressos involuntaris, la contenció mecànica, l’aïllament, la medicació forçosa o sota coerció, les esterilitzacions i avortaments forçosos, les tuteles, curateles i tota forma de substitució de la capacitat de decisió, entre altres vulneracions.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El CDPD va recollir les denúncies per a demanar-li a l’estat espanyol que compleixi amb la Convenció, especialment pel que fa al col·lectiu de persones amb discapacitat psicosocial. Cal recordar que aquestes denúncies vulneren la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU, que Espanya va ratificar al 2008.

Per això l’ONU ja ha interpel·lat a la delegació del govern d’Espanya, encapçalada per la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, que ha negat a aquest col·lectiu la condició de persones amb discapacitat.

BANER_300X250

En representació de la coalició que va assistir a la reunió a Suïssa hi eren Beatriz Pérez Pérez i Hernán María Sampietro, que comptaven amb l’assessorament jurídic de Tina Minkowitz, advocada i presidenta del Centre pro Drets Humans d’Usuaris/es i Supervivents de la Psiquiatria, i d’Antonio Luís Martínez-Pujalte, catedràtic de Dret en la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*