Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciCulturaEs publica el llibre de suport ‘Comunicació més enllà de la discapacitat:...

Es publica el llibre de suport ‘Comunicació més enllà de la discapacitat: 100 idees per a les famílies’

De la pedagoga Anna Esclusa, especialitzada en l’àmbit de la discapacitat des de fa 25 anys

llibre comunicacio mes enlla de la discapacitat
Portada del llibre // Foto: Modulación-pedagógica.com

La pedagoga Anna Esclusa, especialitzada en l’àmbit de la discapacitat des de fa 25 anys, ha publicat el llibre ‘Comunicació més enllà de la discapacitat: 100 idees per a les famílies’, pensat per oferir suport a familiars de persones amb discapacitat en la seva comunicació o relació a la persona afectada.

El llibre està estructurat en forma de guia amb sis apartats amb colors diferents segons la temàtica, amb tres parelles de personatges il·lustrats per a representar els tres grans col·lectius als quals va dirigida la guia: familiars de persones que han nascut amb una discapacitat, que han patit un dany cerebral sobrevingut (ictus, traumatisme cranioencefàlic, etc.) o que es troben en un procés de demència. 

En tots aquests apartats s’ofereixen idees per tal de reforçar la comunicació, sobretot quan aquesta no és possible mitjançant les paraules degut al grau d’afectació de la persona amb discapacitat. També vol afavorir la comprensió de comportaments que pot tenir aquesta persona i que poden ser “diferents” als que pertocaria per la seva edat cronològica (crida, fa moviments repetitius, es nega a fer, s’agredeix a ell mateix o els altres…).

El llibre s’acompanya d’un suport online aprofitant les xarxes socials i la pròpia web. En elles l’usuari pot accedir a tutorials, directes, tallers o a un acompanyament personalitzat. 

El llibre és el punt de partida per a un projecte compartit amb altres professionals de l’àmbit de la discapacitat amb l’objectiu de crear entre tots, professionals i familiars, una xarxa de suport i intercanvi. Tant la guia com el projecte compten amb el suport del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC). 

Anna Esclusa és pedagoga, formadora de Basale Stimulation, terapeuta Affolter, Heartmath Practitionner i està formada en PNL i TFT-Algoritmes. Actualment col·labora amb l’hospital Asepeyo Sant Cugat. 

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content