Manifest del Dia Mundial de les Persones amb la síndrome de Down

manifest dia mundial persones síndrome down
Cartell de la jornada ‘Canvia la teva mirada’ // Foto: Down Lleida

Com cada any, avui dia 21 de març, celebrem a tot el món el Dia de les persones amb la Síndrome de Down. El nostre lema d’aquest any és “sóc autèntic, sóc autèntica”.

Tots i totes som iguals però diferents. Hem de conèixer a les persones per saber cóm son i que fan realment. Cadascú tenim gustos diferents, ens agrada fer coses diferents… i pensem que això és molt bo per tota la societat.

banner_dental

Demanem que tothom tingui l’oportunitat de ser una persona autèntica. Mostrar-nos tal com som i poder fer allò que més ens agrada. No hi ha cap persona igual que una altra, i això ens fa úniques i irrepetibles.

Les persones amb síndrome de Down tenim els mateixos drets i deures que la resta de la societat, tal i com recull la Convenció internacional de les persones amb Discapacitat.

Volem estar informats de l’actualitat i gaudir de les mateixes activitats que fa tothom. Ens agrada conèixer coses noves, ajudar i ensenyar a les altres persones tot el que sabem fer. Volem tenir les mateixes oportunitats i que ningú vulneri els nostres drets.

Totes les persones tenim dret a néixer, a una educació de qualitat, a poder treballar, a decidir on i amb qui volem viure, a votar i a poder entrar als espais d’oci nocturn.

En definitiva, tenim dret a prendre les nostres decisions, encara que ens equivoquem, perquè així també aprenem. Tots i totes som autèntiques i tenim capacitats diverses, i possibilitats infinites.

Font: Down Lleida

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*