Dilluns, 6 desembre 2021
IniciOpinióManifest del Dia Mundial de les Persones amb la síndrome de Down

Manifest del Dia Mundial de les Persones amb la síndrome de Down

manifest dia mundial persones síndrome down
Cartell de la jornada ‘Canvia la teva mirada’ // Foto: Down Lleida

Com cada any, avui dia 21 de març, celebrem a tot el món el Dia de les persones amb la Síndrome de Down. El nostre lema d’aquest any és “sóc autèntic, sóc autèntica”.

Tots i totes som iguals però diferents. Hem de conèixer a les persones per saber cóm son i que fan realment. Cadascú tenim gustos diferents, ens agrada fer coses diferents… i pensem que això és molt bo per tota la societat.

fiare banca etica crowdfunding

Demanem que tothom tingui l’oportunitat de ser una persona autèntica. Mostrar-nos tal com som i poder fer allò que més ens agrada. No hi ha cap persona igual que una altra, i això ens fa úniques i irrepetibles.

Les persones amb síndrome de Down tenim els mateixos drets i deures que la resta de la societat, tal i com recull la Convenció internacional de les persones amb Discapacitat.

Volem estar informats de l’actualitat i gaudir de les mateixes activitats que fa tothom. Ens agrada conèixer coses noves, ajudar i ensenyar a les altres persones tot el que sabem fer. Volem tenir les mateixes oportunitats i que ningú vulneri els nostres drets.

Totes les persones tenim dret a néixer, a una educació de qualitat, a poder treballar, a decidir on i amb qui volem viure, a votar i a poder entrar als espais d’oci nocturn.

En definitiva, tenim dret a prendre les nostres decisions, encara que ens equivoquem, perquè així també aprenem. Tots i totes som autèntiques i tenim capacitats diverses, i possibilitats infinites.

Font: Down Lleida

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES