Divendres, 22 octubre 2021
IniciEntitatsEl projecte sobre atenció primerenca de l’autisme de Mas Casdevall, rep el...

El projecte sobre atenció primerenca de l’autisme de Mas Casdevall, rep el premi CERMI 2017

premi cermi atenció primerenca autisme mas casadevall
Un moment de l’acte que va tenir lloc al Palau Macaya de Barcelona // Foto: Fundació Mas Casadevall

La Fundació Autisme Mas Casadevall i el grup de treball multidisciplinari CARE, BIO-CREA Mas Casadevall, han rebut aquest mes de març el premi CERMI 2017 a la Investigació Social i Científica pel projecte CARE0-4 -Mas Casadevall (Clinical Center for Autism based on Research and Education – Mas Casadevall) per a l‘atenció primerenca de l’autisme.

El lliurament va tenir lloc al Palau Macaya de Barcelona, en un acte inaugurat pel director corporatiu de recerca i estratègia de la fundació bancària “La Caixa”, Àngel Font, i conduït per María Diez-Juan, coordinadora Clínica Unim TEA de l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Déu (HSJD) i membre del comitè clínic Mas Casadevall-MIND Institute.

El projecte CARE0-4 , BIO-CREA MC, persegueix crear un centre clínic i investigador en el diagnòstic precoç i atenció primerenca dels trastorns de l’espectre de l’autisme (TEA). Amb la seva molt propera posada en marxa es pretén donar resposta a les famílies dels nens que presenten dificultats del neurodesenvolupament i senyals d’alarma propis dels TEA, de manera que accedeixin a un diagnòstic especialitzat i rebre una resposta terapèutica integral i comprensiva basada en l’evidència.

Al centre hi treballarà un equip multidisciplinari amb formació específica en la identificació i intervenció primerenca de l’autisme. La iniciativa, en fase d’implementació i amb ubicació a Barcelona, té com a primer objectiu facilitar la detecció precoç dels TEA i, a continuació, proporcionar tractaments adequats als nens i les seves famílies, en coordinació amb els suports terapèutics i educatius del sistema d’atenció comunitari.

El projecte CARE0-4 ,BIO-CREA MC té una clara vocació social, al servei de les necessitats de les famílies en procurar accés a informació contrastada, oferir espais psicoeducatius i afavorir la vinculació interfamiliar i comunitària. Així mateix, persegueix ser un centre generador de coneixement i impulsor de línies d’investigació pròpies a nivell biomèdic i psicosocial.

Mas Casadevall va néixer el 1988 per iniciativa d’uns pares que volien oferir espais de vida i de treball als seus fills en la seva arribada a l’edat adulta. En l’actualitat atén una trentena de persones amb autisme: té dues residències a Serinyà i una tercera a Banyoles, a més de tallers ocupacionals (d’horta, reciclatge, paper, etc.) i un restaurant, atès pels usuaris.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES