Dilluns, 17 maig 2021
spot_img
IniciDretsL’ONU recorda a les comunitats autònomes que han de complir amb la...

L’ONU recorda a les comunitats autònomes que han de complir amb la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat

En el marc d’un seminari organitzat pel CERMI amb motiu del Dia Nacional de la Convenció

seu onu ginebra convenio discapacitat
Seu de l’ONU a Ginebra (Suïssa) // Foto: Wikipèdia

Amb motiu del Dia Nacional de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el pròxim 3 de maig, el Comitè de Nacions Unides dels Drets de les Persones amb Discapacitat ha recordat a les comunitats autònomes l’obligació de complir amb la Convenció.

Aquesta petició ha tingut lloc aquest dijous durant un seminari organitzat pel Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI) que ha comptat amb la participació dels directors i directores generals de la discapacitat de totes les comunitats autònomes.

La trobada va comptar amb el secretari del Comitè de Nacions Unides dels Drets de les Persones amb Discapacitat, Jorge Araya; i la vicepresidenta del Comitè de Nacions Unides dels Drets de les Persones amb Discapacitat, Amalia Gamio; que van posar sobre la taula la necessitat de donar a conèixer la convenció a les diferents regions perquè Espanya, com a estat part, compleixi amb els preceptes de la Convenció.

En aquest sentit, han assegurat que “la convenció, que ja va ratificar a Espanya fa 13 anys, és un canvi de paradigma sobre les persones amb discapacitat i suposa l’abandonament dels models paternalistes i metges i les instal·lacions de drets humans i socials d’aquestes persones i, en conseqüència, significa una transformació transcendental “.

Finalment, han donat a conèixer les observacions generals que va emetre el Comitè en 2019 entre les que destaquen matèries com la capacitat jurídica, accessibilitat, dones i nenes amb discapacitat, educació inclusiva, dret a una vida independent, i la no discriminació. En aquest sentit, han anunciat que s’està treballant en una octava observació sobre el dret a l’ocupació de les persones amb discapacitat.

El CERMI, que actua en qualitat de mecanisme independent de seguiment de l’aplicació de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat a Espanya, ha assegurar que aquestes Observacions de l’ONU han de ser considerades com “línies d’acció prioritària” per a promoure, protegir i assegurar els drets humans de les persones amb discapacitat, que s’han vist “més devastats encara amb la terrible pandèmia del coronavirus deslligada el 2020”.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES