Dilluns, 17 maig 2021
spot_img
IniciInclusió LaboralAmpans va aconseguir 70 insercions laborals de persones amb discapacitat durant l’any...

Ampans va aconseguir 70 insercions laborals de persones amb discapacitat durant l’any de la Covid

Lluny de les 180 que va aconseguir durant el 2019

persones amb discapacitat treballant
Tot i la pandèmia, l’entitat ha seguit acompanyant les persones amb discapacitat // Foto: Ampans

Ampans va aconseguir 70 noves insercions laborals de persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat l’any passat, un xifra molt per sota de les 180 que va fer l’any 2019, abans de la Covid.

Del total d’insercions laborals, un 62 % van ser persones amb discapacitat. Un 75% dels contractes van ser a l’empresa ordinària en front del 25% en un entorn protegit com el Centre Especial de Treball o l’Empresa d’Inserció. Malgrat la dificultat que travessen les empreses es van poder realitzar 43 contractes de pràctiques. 

En total, el seu servei d’inserció laboral va atendre 844 persones en edat activa, de les quals 377 van ser persones amb discapacitat i/o malaltia mental, i 467 en situació de risc d’exclusió social. 

A través de la metodologia de Treball amb Suport, TAS l’entitat va fer  seguiment i acompanyament a 34 persones amb discapacitat que treballen a l’empresa ordinària.

En l’àmbit de la formació, 207 persones van realitzar formació professionalitzadora i ocupacional per a la inserció laboral. Pràcticament tota la formació es va realitzar online i mitjançant espais virtuals d’aprenentatge. 109 persones van cursar un Certificat de Professionalitat. 51 persones van participar dels cursos del Punt Formatiu d’Incorpora, 33 persones van realitzar formació a mida i 14 persones amb discapacitat, Formació Dual a través de contractes de formació i aprenentatge.

D’altra banda, i mitjançant el Programa Incorpora de la Caixa, al llarg del 2020 es va atendre a 160 persones, de les quals 74 persones amb discapacitat. Es van realitzar 47 insercions i es van gestionar 51 ofertes. Destacar que en relació a les ofertes gestionades es va assolir una ràtio d’inserció del 92%, la qual cosa posa de manifest l’èxit en el procés d’intermediació.

Un any marcat per la pandèmia

L’entitat explica la davallada de resultats respecte a l’any anterior per la situació de pandèmia. La Covid va obligar als serveis d’Inserció d’AMPANS a reinventar-se i buscar alternatives ja que les pràctiques laborals, les visites a les empreses i les oportunitats de contractació laborals van quedar frenades.

Un dels canvis més importants va ser l’adaptació de les accions d’orientació, formació i acompanyament a la inserció a un format telemàtic, amb el repte que això va suposar pels usuaris d’aquests serveis.

Així, totes les accions presencials amb les persones participants van continuar a través de mitjans telemàtics i Espais Virtuals d’Aprenentatge (EVA) tals com telèfon, mail i aplicacions com whatsapp o Zoom, facilitant l’elecció del mitjà telemàtic en funció de les seves necessitats i possibilitats.

Secció patrocinada per:

FECETC color logo

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES