Dissabte, 23 setembre 2023
IniciINCLUSIÓ SOCIALL’ONCE i l’Institut Metropolità del Taxi recorden el dret a que els...

L’ONCE i l’Institut Metropolità del Taxi recorden el dret a que els gossos pigall viatgin en taxi

Presenten un vídeo i fan una demostració en el marc de la Setmana del Grup Social ONCE a Catalunya

gossos pigall taxi
Persones cegues amb els seus gossos pigall // Foto: ONCE Catalunya

L’ONCE i l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) van presentar ahir a l’Àrea Metropolitana de Barcelona-Zona Franca, el vídeo que s’ha creat per al sector del taxi, en el qual es recorda que aquest mitjà de transport és molt important perquè les persones cegues o amb discapacitat visual puguin arribar a llocs poc comunicats i que els facilita molt el seu dia a dia. D’aquí la importància de prestar-los un servei que és un dret per als usuaris i una obligació pels taxistes. L’acte s’ha fet dintre de les activitats de la Setmana del Grup Social ONCE a Catalunya i sota el lema ‘Amb tu transformem vides’.

ICF23_Baner Financament-300x600

A més de la presentació del vídeo, també s’ha fet una demostració de com un gos pigall ha de viatjar dins el taxi i com les persones cegues guanyen en seguretat, autonomia i mobilitat en els seus desplaçaments acompanyats dels seus gossos guia.

Mai  es pot negar el servei a una persona cega pel fet d’anar acompanyat d’un gos pigall. Els gossos pigall són inofensius i molt tranquils. L’arnès els identifica com a gossos d’assistència. Segons la  Llei, els gossos pigall poden accedir a tot el transport públic, inclòs el taxi, perquè és un dret del seu usuari. I és una obligació dels taxistes (l’article 38 del Reglament metropolità del taxi).

Han participat Maria Teresa Carrillo, Gerent de l’Institut Metropolità del Taxi; Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials per a Persones Afiliades de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, un instructor de gos pigall de la Fundación ONCE del Perro Guía (FOPG), membres de l’Associació de Gossos Pigall de Catalunya i una representació de taxistes de l’AMB.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content