Dimarts, 27 setembre 2022
Dimarts, 27 setembre 2022
IniciDretsL’Institut Guttmann i TMB, compromesos en el foment de l’autonomia personal i...

L’Institut Guttmann i TMB, compromesos en el foment de l’autonomia personal i la mobilitat als transports públics

tmb autonomia personals mobiltiat transports públics
El programa Sortides Urbanes fomenta la mobilitat en els transports urbans // Foto: TMB

La continuïtat del programa Sortides Urbanes està garantit gràcies a la renovació de l’acord de col·laboració que han signat l’Instittut Guttmann i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Aquest programa, consta de dues sessions mensuals de tot un matí en que pacients de l’Institut Guttmann aprenen de manera pràctica i detallada -gràcies a les explicacions de voluntaris de TMB-, la configuració i ús de les xarxes de metro i d’autobusos i tots els dispositius i elements d’accessibilitat i seguretat que s’hi poden trobar.

L’Institut Guttmann i TMB col·laboren en aquesta activitat des de l’any 2000 i en aquest temps prop de 1.700 pacients s’han beneficiat de les gairebé 150 sortides urbanes realitzades. Durant el 2017 l’hospital ha realitzat 14 sortides amb un total de 204 pacients participants.

Amb aquesta iniciativa,  les dues institucions mantenen el seu compromís amb el foment de l’autonomia personal i la mobilitat de les persones amb discapacitat en el transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Al mateix temps, treballen de manera conjunta per  ajudar les persones amb una discapacitat neurològica i amb problemes de mobilitat per poder-se desplaçar de forma autònoma mitjançant l’ús dels serveis de transport públic. De fet, aquesta activitat forma part del procés  neurorehabilitador que l’Institut Guttmann porta a terme amb els seus pacients, i que són part essencial per a la recuperació d’una vida independent i satisfactòria.

Així, el doctor Josep Maria Ramírez, director de l’Institut Guttmann, posa en valor la col·laboració de tots aquests anys amb TMB perquè segons comenta: “Aquestes activitats no només son fonamentals per al funcionament diari del pacient un cop surt de l’hospital, sinó que a més fomenten l’autoestima, la capacitat de relació, la socialització i l’ajuden a perdre la por a manegar-se per la ciutat de manera autònoma; són doncs un element essencial per l’empoderament i l’autonomia dels nostres pacients”.

Per la seva banda, Mercedes Vidal, presidenta de TMB, ha definit la col·laboració amb l’Institut Guttmann com “una fita important per a una empresa implicada amb l’entorn i que es defineix com a socialment responsable”, i ha destacat el “paper indispensable de la trentena de treballadors voluntaris que cada any fan possibles els tallers”. “Amb iniciatives com aquestes, amb la supressió de barreres i amb les noves eines d’infoaccessibilitat estem contribuint a fer un transport públic per a tothom”, ha ressaltat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content