Dilluns, 4 març 2024
IniciDRETSECOM reivindica un pla específic per al dret a l’habitatge per a...

ECOM reivindica un pla específic per al dret a l’habitatge per a les persones amb discapacitat física i/o orgànica

Presenta un document d’esmenes al Pla Territorial Sectorial d’Habitatge de Catalunya

dos joves mirant un edifici d'habitatges
L’accés a un habitatge accessible i asequible es cada cop més complicat // Foto: Obra Social “la Caixa

Accedir a un habitatge digne es cada cop més difícil per a les persones amb discapacitat física i/o orgànica. Davant d’aquesta trista realitat, ECOM ha inclòs un document d’esmenes al Pla Territorial Sectorial d’Habitatge de Catalunya -que va presentar a finals de 2021 durant el període d’audiència i informació- on reivindica un pla específic per al dret a l’habitatge accessible, assequible i amb suports per a aquest col·lectiu.

La federació recalca la importància d’aquest pla perquè considera que les necessitats de les persones amb discapacitat física i/o orgànica són tan específiques que requereixen i justifiquen una mirada focalitzada i específica.

Així mateix, ECOM assegura que la dificultat per accedir a un habitatge suposa que les persones amb discapacitat física i/o orgànica no puguin dur a terme un projecte de vida independent, una de les grans apostes de l’entitat.

Des de l’entitat apunten que entre les causes que provoquen que un habitatge no sigui accessible, assequible o que no es gaudeixi dels suports necessaris, hi ha factors com la inadequació de l’habitatge per les condicions d’accessibilitat a l’entorn urbà, l’edifici i a l’interior de l’habitatge, l’elevat esforç econòmic que han de realitzar les persones amb discapacitat pel greuge comparatiu de cost de vida, la manca de desenvolupament de suports necessaris per garantir una autonomia personal i vida independent (inclòs l’assistència personal) o les condicions d’accessibilitat de les instal·lacions i serveis comunitaris que puguin estar a la seva disposició en igualtat de condicions.

Amb aquesta proposta elevada al Pla Territorial d’Habitatge de Catalunya, que és l’instrument de planificació i programació a llarg termini de les polítiques d’habitatge al territori, ECOM vol garantir que totes les noves llars, a partir de l’entrada en vigor del Pla, siguin accessibles per a les persones amb discapacitat física i/o orgànica i que aquestes puguin accedir a un habitatge digne d’acord amb les seves necessitats i característiques.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content