
Les treballadores del servei d’interpretació en l’àmbit educatiu de Catalunya han decidit anar a la vaga. Després de molts anys de lluita i davant de la passivitat de l’Administració, el proper 30 d’abril es concentraran davant el Departament d’Educació per fer visibles les seves demandes.
Les demandes són clares i concises:
- Posar fi a l’externalització del servei i passar a formar part del Departament d’Educació.
- Garantir el respecte als articles 6 i 7 de la llei 17/2010 de la llengua de signes catalana en l’àmbit educatiu i docent.
- Fer efectiu el nou codi d’accessibilitat per a tota la comunitat educativa.
- Millorar les condicions contractuals, incloent-hi un salari digne, retribució de descansos i hores de preparació, remuneració justa de les substitucions i la corresponent correspondència lloc de treball-titulació, així com deixar de ser discontinues.
- Assegurar un servei educatiu de qualitat per a l’alumnat amb sordesa que estudia a les aules catalanes.
- Dignificar la professió d’interpretació, reconeixent-la com un recurs educatiu imprescindible per a la comunitat de persones sordes.
Les treballadores compten amb el suport d’organitzacions rellevants com la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), l’Associació d’Intèrprets de Llengua de Signes i Guia-Intèrprets de Catalunya (ACILS), la Confederació General de Treballadors/es (CGT) i l’Associació Mediació Comunicativa de Catalunya (Amecocat).
Aquesta vaga no només és una reivindicació de drets laborals, sinó també una demanda de justícia i respecte cap a una comunitat que necessita els serveis d’interpretació per a tenir accés a una educació de qualitat.