Dijous, 13 juny 2024
IniciDISCAPACITAT SENSORIALCultura obre el termini per sol·licitar ajuts per al foment i la...

Cultura obre el termini per sol·licitar ajuts per al foment i la difusió de la llengua de signes catalana

Ha llançat una convocatòria d'ajuts per al foment i la difusió de la llengua de signes catalana, amb una partida de 125.000 €. El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el 7 de maig de 2024 a les dues del migdia

llengua de signes catalana asignatura opcional
Llengua de signes catalana // Foto: Generalitat de Catalunya

La convocatòria del Departament de Cultura, a través de la Secretaria de Política Lingüística, promou iniciatives que potenciïn l’ús, la creació de continguts i la difusió de la llengua de signes catalana. L’objectiu és incrementar l’aprenentatge informal o no formal, la pràctica i les actituds positives envers la llengua de signes catalana, contribuint a mantenir i augmentar la vitalitat de la comunitat signant. Les activitats subvencionades poden incloure grups de conversa, parelles lingüístiques, activitats de lleure en llengua de signes catalana, entre altres.

A més, s’ofereix suport per a la creació de materials educatius i culturals, com glossaris, vocabularis, materials d’aprenentatge, etc. També es fomenta l’ús de la llengua en diferents àmbits, incloent-hi materials de suport a grups de conversa, parelles lingüístiques i activitats de lleure. L’objectiu és estendre el coneixement de la llengua de signes catalana més enllà de la comunitat signant.

No obstant això, s’exclouen dels ajuts els projectes que consisteixin únicament en serveis d’interpretació presencials, cursos formals de LSC o la traducció de textos a o des de la LSC, llevat de les traduccions literàries. Tampoc seran considerats projectes dirigits únicament a la comunitat escolar.

PUBLICITAT

Les persones físiques, entitats privades sense ànim de lucre i empreses que compleixin amb els requisits poden optar a aquests ajuts. L’atorgament es basarà en la contribució del projecte al foment de la LSC, així com en la seva qualitat i impacte social.

Una novetat d’aquesta convocatòria és que s’han publicat les bases en llengua de signes catalana. Al canal de Youtube de llengua catalana hi ha vuit vídeos que expliquen detalladament cada un dels aspectes de les bases.

La llengua de signes catalana (LSC) és la llengua natural de les persones sordes i sordcegues de Catalunya. Es tracta d’una llengua gestual i visual emprada com a sistema lingüístic de comunicació social i cultural. La Secretaria de Política Lingüística impulsa diverses iniciatives per al foment i difusió de l’LSC, considerant-la com a part del patrimoni lingüístic de Catalunya. Una d’aquestes iniciatives és la campanya ‘Aquest Sant Jordi, tu també signes’, que anima a felicitar la diada de Sant Jordi en llengua de signes catalana.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content