Dilluns, 6 desembre 2021
IniciDretsLes persones amb discapacitat visual poden sol·licitar fins l'1 d'abril el...

Les persones amb discapacitat visual poden sol·licitar fins l’1 d’abril el kit de vot accessible per les generals

dret vol discapacitat visual kit accessible
Aquest sistema permet un vot secret i autònom // Foto: Salut Mental Catalunya

L’Associació Catalana per a la Integració del Cec, (ACIC.), com a impulsors de la implantació del procediment del kit de vot accessible per a les persones cegues i amb discapacitat visual ha animat a les persones coneixedores del braille a que ho sol·licitin, per tal de poder participar en les properes eleccions generals del proper mes d’abril.

D’altra banda també ha convidat a tothom que necessiti votar per correu a que faci una queixa formal a l’administració exigint que es reguli també aquest dret perquè totes les persones tinguin igualtat d’oportunitats en aquest àmbit.

fiare banca etica crowdfunding

Les persones cegues i amb discapacitat visual poden, fins l’1 d’abril, sol·licitar la utilització del procediment de vot secret i accessible per a les eleccions generals del 28 d’abril regulat en el Reial Decret 1612 / 2007 de 7 de Desembre.

Per a fer-ho, han de complir els requisits següents: Tenir reconeguda una discapacitat igual o superior al 33%, o ser afiliats a l’ONCE; Ser coneixedors del sistema de lecto-escriptura braille; i manifestar que volen votar de manera secreta, i sense l’ajuda de tercers.

Els interessats hauran de trucar al telèfon 900 150 000, dins el termini indicat, i efectuar la sol·licitud, facilitant a l’Administració electoral el seu nom, cognoms, NIF, data de naixement, adreça i telèfon de contacte.

Realitzada la sol·licitud, el dia de les eleccions, la mesa electoral, posarà a disposició de l’elector sol·licitant el Kit de vot accessible, amb la documentació necessària per a permetre-li l’exercici secret i autònom del dret de vot.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES