Les persones amb discapacitat visual poden sol·licitar fins l’1 d’abril el kit de vot accessible per les generals

Permet l’exercici secret i autònom del dret de vot

dret vol discapacitat visual kit accessible
Aquest sistema permet un vot secret i autònom // Foto: Salut Mental Catalunya

L’Associació Catalana per a la Integració del Cec, (ACIC.), com a impulsors de la implantació del procediment del kit de vot accessible per a les persones cegues i amb discapacitat visual ha animat a les persones coneixedores del braille a que ho sol·licitin, per tal de poder participar en les properes eleccions generals del proper mes d’abril.

D’altra banda també ha convidat a tothom que necessiti votar per correu a que faci una queixa formal a l’administració exigint que es reguli també aquest dret perquè totes les persones tinguin igualtat d’oportunitats en aquest àmbit.

Les persones cegues i amb discapacitat visual poden, fins l’1 d’abril, sol·licitar la utilització del procediment de vot secret i accessible per a les eleccions generals del 28 d’abril regulat en el Reial Decret 1612 / 2007 de 7 de Desembre.

Per a fer-ho, han de complir els requisits següents: Tenir reconeguda una discapacitat igual o superior al 33%, o ser afiliats a l’ONCE; Ser coneixedors del sistema de lecto-escriptura braille; i manifestar que volen votar de manera secreta, i sense l’ajuda de tercers.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

Els interessats hauran de trucar al telèfon 900 150 000, dins el termini indicat, i efectuar la sol·licitud, facilitant a l’Administració electoral el seu nom, cognoms, NIF, data de naixement, adreça i telèfon de contacte.

Realitzada la sol·licitud, el dia de les eleccions, la mesa electoral, posarà a disposició de l’elector sol·licitant el Kit de vot accessible, amb la documentació necessària per a permetre-li l’exercici secret i autònom del dret de vot.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*