Les persones amb discapacitat exigeixen la implicació de tots els agents per garantir l’autonomia personal

Es clausura el I Congrés sobre el Dret a l’Autonomia Personal

congrés-dret-autonomia-personal-implicacio-agents
Taula rodona que va servir per clausurar el congrés // Foto: COCEMFE

El primer Congrés sobre el Dret a l’Autonomia Personal celebrat aquesta setmana a Barcelona s’ha clausurat amb un missatge molt clar: que tots els agents involucrats en l’autonomia personal assumeixin les seves respectives responsabilitats, vetllin per l’exercici d’aquest dret comptin sempre amb les persones amb discapacitat.

En el mateix congrés, organitzat per la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) i COCEMFE Catalunya, s’ha reclamat també impulsar el Màrqueting Social a conceptes com l’autonomia personal, destacant que no només afecta la discapacitat, sinó que ens interpel·la a tots i a totes ja que és una cosa a la que ningú voldrà renunciar.

BANER_300X250

D’altra banda, també s’ha arribat a la conclusió durant el congrés que calen aliances i cooperació entre els agents implicats, dissenyant i afavorint una estratègia conjunta en objectius factibles aprofitant els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030.

A més d’aquestes reclamacions, el congrés ha posat sobre la taula la necessitat d’aplicar la Llei d’Accessibilitat Universal; desenvolupar l’Assistència Personal; apostar per les noves tecnologies com eina al servei de les persones; i sensibilitzar les empreses perquè treballin amb criteris de disseny universal.

En total durant els dos dies del congrés hi han participat més de 500 persones entre professionals de la sanitat, sector assistencial, arquitectura, mobilitat i tecnologia; persones amb discapacitat, estudiants, entitats del tercer sector i representants de les institucions.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*