ECOM presentarà un nou projecte d’apoderament de la dona amb discapacitat en el marc de la FESC 2019

L’objectiu de ‘Dona, alça la veu’ es visibilitzar la seva doble discriminació

dona discriminació fesc 2019

L’entitat ECOM estarà present per primer cop a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) que se celebra aquest cap de setmana al recinte Fabra i Coats de Barcelona, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat física, més en concret, la de les dones amb discapacitat, i reivindicar-ne el seu apoderament i la seva igualtat d’oportunitats, especialment en l’àmbit laboral.

A més d’ocupar un estand durant dos dies, l’entitat aprofitarà la fira per presentar el seu projecte Dona, alça el vol amb l’objectiu de visibilitzar les múltiples discriminacions que afecten les dones amb discapacitat física, així com afavorir el seu apoderament i la seva inclusió laboral.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El projecte està protagonitzat per quatre dones amb discapacitat, que partien d’una situació d’atur, que són alhora beneficiàries directes del projecte i executores d’aquest.

El projecte Dona, alça el vol és el primer projecte d’ECOM –després de prop de 50 anys actuant en defensa dels drets de les persones amb discapacitat física– que aborda específicament des d’una perspectiva de gènere la situació de les dones amb discapacitat.

BANER_300X250

La doble discriminació de les dones amb discapacitat

Les dones amb discapacitat tenen un doble factor de discriminació: se les discrimina per raó discapacitat però també per raó de gènere. Per general, les dones amb discapacitat tenen menors taxes d’escolarització, situacions de precarietat laboral i taxes d’ocupació menors, problemes d’accés a la vivenda, barreres per accedir a les noves tecnologies i un major aïllament social, entre altres realitats. De fet, el 22’70% de les dones amb discapacitat no tenen cap tipus d’ingrés econòmic ja sigui per renda del treball o per prestacions. Però, de fet, accedir a una feina tampoc és garantia de poder ser autosuficient en la societat actual.

Les contractacions de persones amb discapacitat representen un 1,43% del total de contractes realitzats en el 2017, sent molt desigual entre homes i dones (61,6% vs 38,4%), un exemple clar de la falta d’igualtat d’oportunitats en l’accés al mercat de treball. A més, els salaris no només són més baixos entre les persones amb discapacitat que en la població general (exactament 3.975,7€ bruts anuals menys) sinó que dins el propi col·lectiu també s’evidencia la discriminació per gènere, sent el salari de les dones de 3.249,2 € menys que el dels homes amb discapacitat. Aquesta situació afegida a d’altres factors provoquen que les dones hagin de suportar despeses excessives vinculades a l’habitatge (59,40%), no puguin accedir a activitats d’oci (92,50%) o no tinguin influència cívica (17,80%).

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*