Els alumnes cecs de Catalunya participen al programa ‘ Fes 6 anys, tria un llibre’ per estimular els hàbits de lectura

Tots tindran un exemplar en Braille

alumnes-cecs-catalunya-programa-fas-6-anys-tria-llibre
Cartell del programa ‘Fas 6 anys, tria un llibre’ // Foto: gencat

Tots els alumnes cecs de Catalunya participen al programa ‘Fas 6 anys, tria un llibre’ que se celebra del 15 d’octubre al 30 de novembre i que té l’objectiu d’estimular els hàbits de lectura dels infants de 6 anys, descobreixen les llibreries i aprenguin a donar valor al llibre.

Així, totes les nenes i nens cecs que enguany facin o hagin fet sis anys i que participin en aquest programa de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) tindran un exemplar en Braille gràcies al conveni de col·laboració que va signar amb l’ONCE el 2017.

BANER_300X250

Tots aquests infants rebran a casa una targeta -que enguany s’ha adaptat al sistema de lectura i escriptura tàctil- que els convidarà a anar a la llibreria més propera. Allà podran bescanviar-la pel llibre infantil que més els agradi, per un import de fins a 13 euros. En cas que el preu del llibre sigui superior, la diferència haurà de ser abonada per l’adult que estigui a càrrec del nen o de la nena.

El programa arribarà a 74.000 nens i nenes de tota Catalunya que podran anar a més de 300 llibreries de tota Catalunya. En la passada edició, un 44’7% dels infants de 6 anys hi van participar comprant més de 6.600 títols diferents. Lleida va ser la província amb més participació.

“L’ONCE garanteix una vegada més que tots els nens cecs i amb discapacitat visual greu de Catalunya tinguin plena accessibilitat a la cultura i igualtat en els drets”, destaca Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya. “És una magnífica iniciativa per trencar una nova barrera i que la lectura pugui arribar a tothom”, apunta Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius (CRE) de l’ONCE Catalunya.

‘Fas 6 anys. Tria un llibre’ és una iniciativa del Gremi de Llibreters de Catalunya i té com a col·laboradors institucionals el Departament de Cultura, a través del l‘ICEC, el Departament d’Ensenyament, el Departament de la Vicepresidència, el d’Economia i Hisenda, el Departament de Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència,  Idescat (Institut d’Estadística de Catalunya) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*