Les patronals demanen un tracte igual pels 25.000 treballadors del sector del lleure educatiu dels menjadors escolars

Davant mesures discriminatòries entre contractació pública i privada

menjadors escolars

La Confederació i l’Acellec, patronals del sector del lleure educatiu dels menjadors escolars han reclamat al Govern la màxima protecció possible per als seus treballadors, amb ajuts que incloguin tota la despesa laboral, incloses les quotes de la seguretat social, mesures úniques per a tots ells, i que no es facin distincions entre els serveis contractats per la via de la licitació pública i la resta.

Les mesures que preveu l’administració per atendre les contingències laborals de les empreses i entitats que presten serveis externs en l’àmbit educatiu estableixen diferències entre la contractació pública i la privada. El decret 7/2020 de 17 de març estableix que l’administració correrà amb les despeses salarials completes dels treballadors de les empreses que han fet licitació pública. En canvi no serà així amb els treballadors de les empreses contractades per per exemple, per AMPAs o per escoles concertades, que només percebran la prestació derivada dels ERTO, que només cobreix el 70 per cent dels seus salaris.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Això provocarà una situació en la que empreses i entitats tindran dins les seves plantilles treballadors amb igual categoria i responsabiltitat amb suports econòmics diferents, amb la desigualtat que això provoca.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*