El Tercer Sector Social també exigeix el confinament total de la ciutadania per superar la pandèmia

També apel·la al compromís de país

tercer sector social confinament ciutadania pandèmia
Equips de protecció pels professionals del sector sanitari // Foto: Pixabay

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social a Catalunya s’ha sumat a la crida feta pel president de la Generalitat, Quim Torra, per un confinament total de la ciutadania com a única manera efectiva per frenar la pandèmia del COVID-19, tal i com demana un informe científic amb 70 investigadors de diverses àrees vinculades a l’estudi de l’evolució de virus.

En aquest sentit han apel·lat al compromís d’entitats, empreses, treballadores i treballadors, autònoms i societat civil que se sumin a aquest esforç, conscients del que significa i significarà per a tothom.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda, s’ha sumat a la demanda de circuits coordinats per fer arribar equips de protecció als i les professionals del sector sanitari i social. Cal que aquests equips arribin urgentment a les entitats socials, ja que estan tenint un paper clau en el manteniment de serveis com els d’atenció domiciliària, recursos i centres residencials, centres d’acolliment, menjadors socials i repartiment d’àpats a domicilis, dispositius d’atenció a persones sense sostre, entre molts altres.

De fet, un 75% de les treballadores d’aquestes entitats fan atenció directa i ho fan 365 dies l’any/24h, prestant serveis essencials de suport a les persones més vulnerables (gent gran, persones amb discapacitat, amb problemàtiques derivades de salut mental, infància i famílies, etc.).

BANER_300X250

Finalment ha demanat suport per reforçar els equips d’atenció directa als diversos col·lectius als que dona atenció, ja que l’efecte de la pandèmia està provocant una mancança important de professionals.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*