7.7 C
Barcelona
Diumenge, 17 gener 2021
Inici Dependència Les entitats de malalties neuromusculars demanen que no es retallin les subvencions...

Les entitats de malalties neuromusculars demanen que no es retallin les subvencions del 0,7% de l’IRPF

Davant la proposta anunciada pel Govern central

concentració malalties neuromusculars hereditàries genètiques
Concentració amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Neuromusculars // Foto: Federació ASEM

La Federació Espanyola de Malalties Neuromusculars (Federació ASEM) i la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) han sol·licitat al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 que no disminueixi les subvencions del tram estatal de la recaptació de l’0,7% de l’IRPF d’interès social i que destini la recaptació de l’0,7% de l’Impost de Societats a fins exclusivament socials.

La Federació ASEM desenvolupa anualment a través del l’0,7% de l’IRPF del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, gestionat per COCEMFE projectes a nivell estatal dedicats a millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties neuromusculars. “Sabem que la reducció d’aquesta partida va perjudicar directament a les persones amb discapacitat i les persones amb malalties neuromusculars, en un moment de crisi devastadora en el qual no hauríem de permetre que es retallin serveis als col·lectius més vulnerables” manifesta Manuel Rego, president de la federació.

ARC Soluciones publi

Més de 1.326.000 persones es van beneficiar l’any passat de la tasca de COCEMFE i la seva Moviment Associatiu, de les quals, 478.922 ho van ser a través del 0,7% de l’IRPF estatal i els més de 40 projectes executats. “Aquests projectes s’adrecen a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i orgànica, la defensa i reivindicació de l’exercici dels seus drets, sense oblidar, per descomptat, l’enfortiment de les seves entitats, com a organismes de representació de les persones amb discapacitat que son”, explica el president de COCEMFE Nacional, Anxo Queiruga.

Els projectes que executen COCEMFE i el seu Moviment Associatiu a través del 0,7% de l’IRPF estatal faciliten a les organitzacions i a les pròpies persones amb discapacitat avançar en la seva inclusió i participació activa en la societat. Aquest col·lectiu, especialment vulnerable, està sent un dels més afectats per la crisi sanitària i social provocada per la COVID-19.

“Som un dels col·lectius considerats de risc i són moltes les persones que hem perdut després d’aquesta pandèmia, en la qual en molts moments ens hem vist desprotegits i hem estat les organitzacions les que hem facilitat recursos materials i personals a les nostres entitats per poder fer front a la terrible situació que estem vivint”, ha reblat Queiruga.

Subscriu-te a la Newsletter

OFERTA 25% de descompte fins el 31 de gener

Rebràs al teu correu tota la informació sobre la discapacitat per només 11,99 € l'any.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES