68 persones es beneficiaran al 2016 del projecte d’ajuda de vida independent de la Federació ASEM

Per mantenir i promocionar l’autonomia de persones amb malalties neuromusculars

ajudes a la vida independent
El Projecte VIVA vol mantenir la independència de les persones amb malalties neuromusculars // Foto: Imatge cedida per Federació ASEM

Durant aquest any, 68 persones diagnosticades d’una malaltia neuromuscular de tota Espanya es beneficiaran durant el 2016 del projecte Vida Autònoma, Vida Independiente (VAVI) de la Federació ASEM, que té com a objectiu mantenir i promocionar la vida autònoma de les persones afectades per una malaltia neuromuscular a través de l’atenció domiciliària. Dins d’aquest projecte les treballadores socials i els assistents personals treballen tant amb l’usuari com amb la família i l’entorn social per aconseguir una major independència.

Aquest projecte s’executa gràcies a una subvenció de 200.000 euros procedent del 0,7% de l’IRPF del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat que gestiona COCEMFE i de la que es beneficien totes les entitats membres per poder finançar els seus projecte alhora que els proporciona assessorament i un seguiment dels mateixos durant l’elaboració, execució i justificació. En aquest cas, els projectes s’emmarquen dins el Programa d’Atenció Sociosanitària a Persones amb Discapacitat en el Domicili de COCEMFE.

BANER_300X250

El VAVI té abast estatal i es desenvolupa amb la col·laboració de la xarxa d’associacions de malalties neuromusculars federades. Las províncies en les que se desenvoluparà durant 2016 són: Pontevedra, Astúries, Cantàbria, Salamanca, Saragossa, Barcelona, Girona, València, Madrid, Toledo, Cuenca, Granada, Sevilla, Còrdova y Les Palmes.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*