Dissabte, 23 octubre 2021
IniciDestacadesLes entitats celebren el Dia Mundial de la Síndrome de Down amb...

Les entitats celebren el Dia Mundial de la Síndrome de Down amb actes de sensibilització en temps de pandèmia

Se celebra cada 21 de març des que va quedar fixat per Nacions Unides el 2012

dia mundial sindrome de down
Cartel del Dia Mundial de la síndrome de Down // Foto: Down Tarragona

Com cada any des del 2012, avui 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Síndrome de Down, una data que va quedar fixat en la Resolució A/RES/66/149, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides, el 19 de desembre de 2011, amb l’objectiu de fomentar l’autonomia i la participació activa en la comunitat per part de les persones amb síndrome de Down, i que aquestes puguin exercir tots els seus drets humans i llibertats fonamentals en igualtat de condicions amb les altres persones. 

També vol ressaltar la importància de la seva autonomia i independència individual, en particular la llibertat de prendre les seves pròpies decisions.

Reivindicacions de les entitats

Les entitats que representen les persones d’aquest col·lectiu a Catalunya aprofiten aquesta data per donar visibilitat a les seves reivindicacions. Així, per exemple, Down Catalunya ha preparat també com cada any un vídeo que es difon per les xarxes i anima a la gent a compartir-lo i a utilitzar el hashtag #ambWdeDoWn, ja que tot gira al voltant de la lletra ‘W’.

Down Tarragona desenvolupa un seguit d’actes públics al voltant d’aquesta data per a fer visible a la societat la tasca que realitza i donar visibilitat al col·lectiu que representa. Enguany, i degut a les restriccions de la pandèmia, faran la presentació de diferents vídeos, tallers de sensibilització i alguna sorpresa més.

Down Lleida ha llançat una nova edició de la campanya ‘Canvia la teva mirada’, ha organitzat una xerrada online i demà farà un acte amb la lectura d’un manifest reivindicatiu.

Per la seva part, la Fundació Catalana de Síndrome de Down (FCSD) ha llançat la campanya ‘Puja al 21’ per commemorar no només el Dia Mundial sinó l’any de la síndrome de Down, amb activitats que visibilitzaran el col·lectiu durant tot l’any.

Ja fora de Catalunya, Down Espanya, ha impulsat la campanya a les xarxes socials #QueNadaNosSepare

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES