Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciDretsLes dones amb discapacitat física demanen ser escoltades en una mirada interseccional...

Les dones amb discapacitat física demanen ser escoltades en una mirada interseccional dels feminismes

Exigeixen poder participar activament en la construcció de polítiques de temps i de cures

dones discapacitat discriminació fesc 2019

El Grup de Dones Diverses d’ECOM, entitat que representa la discapacitat física a Catalunya, se suma enguany a la lluita feminista del 8 de març a través d’un manifest que difondrà en les xarxes socials amb vídeos protagonitzats per dones amb discapacitat física i/o orgànica amb les etiquetes #SomFeminisme #NosaltresDecidim.

Banner Aflorem 300x600_3

El missatge de la campanya reivindica els drets de les dones amb discapacitat física i/o orgànica i crida als moviments feministes perquè la seva sumi també en l’eradicació del capacitisme i la discriminació múltiple de les dones amb discapacitat.

Les dones amb discapacitat física i/o orgànica cada dia fan front a múltiples discriminacions per raó de la seva discapacitat i pel fet de ser dones però també per molts altres eixos d’opressió com la diversitat sexual, l’edat o la racialització, per citar-ne alguns. Per això des d’ECOM reclamen, un feminisme interseccional que lluiti pels drets de totes les dones, que escolti totes les veus de manera equitativa i posi en valor la diversitat.

L’entitat explica que la pandèmia de la COVID19 ha posat de relleu un cop més i de forma especialment punyent les greus discriminacions que la nostra societat encara exerceix sistemàticament sobre les dones.

ARC Soluciones publi

Un dels àmbits on més es nota aquesta discriminació és el de les cures. Les dones cuiden i necessiten ser cuidades, i per això les dones amb discapacitat física i/o orgànica reclamen poder participar en aquest necessari debat social sobre la cura.

Les reclamacions de les dones amb discapacitat

A més a més, per poder-se desenvolupar com a dones al llarg de la vida, les dones amb discapacitat física i/o orgànica reclamen poder accedir als recursos i suports que requereixen per a la seva autonomia i igualtat de gènere, i poder-ho fer en el moment i en la intensitat que els necessiten. Per això reivindiquen la incorporació de l’assistència personal en el procés de repensar les polítiques públiques de la cura i la conciliació, i urgeixen al Govern a l’aprovació del decret que ha de regular l’assistència personal a Catalunya.

També, com a dones treballadores, exigeixen més i millors polítiques per a l’eradicació de les discriminacions i desigualtats que afecten les dones amb discapacitat en l’àmbit laboral (bretxa salarial, sostre de vidre…), tant vers els homes amb discapacitat com vers la resta de dones. Les dones amb discapacitat cobren de mitjana prop de 3.000€ menys que els homes amb discapacitat, segons dades de l’INE.

Per últim, demanen també que es modifiqui la normativa de violència de gènere perquè s’incloguin les violències masclistes que pateixen les dones amb discapacitat física i/o orgànica des del seu entorn de cures, tant familiar com institucional. Segons la Macroenquesta de Violència contra la Dona de 2019, duta a terme pel Ministeri d’Igualtat, el 20,7% de les dones amb discapacitat acreditada ha sofert violència física o sexual d’alguna parella al llarg de les seves vides en front al 13,8% de les dones sense discapacitat acreditada.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES