Divendres, 30 setembre 2022
Divendres, 30 setembre 2022
IniciDretsLes dones amb discapacitat assassinades a mans de les seves parelles i...

Les dones amb discapacitat assassinades a mans de les seves parelles i exparelles augmenten fins un 20%

Fundació CERMI Dones alerta sobre aquesta tendència, recollida en el 12è Informe Anual de l’Observatori Estatal de Violència contra la Dona

violència masclista dones discapacitat assassinades
Les dones amb discapacitat són un col·lectiu vulnerable // Foto: Arxiu

La Fundació CERMI Dones (FCM) ha alertat que les dones amb discapacitat assassinades a mans de les seves parelles i exparelles han augmentat un 20%, segons recull el 12è Informe Anual de l’Observatori Estatal de Violència contra la Dona de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere de l’any 2018.

En aquest sentit, la FCM està denunciant la situació en què es troben milers de dones amb discapacitat a Espanya víctimes de la violència masclista o “seriosament risc de patir-la”, així com el desemparament del sistema judicial, que “deixa fora precisament els que es troben en una situació de més vulnerabilitat i, per tant, corren un risc més gran de ser víctimes de violència”.

D’aquesta manera, ha recordat que, segons l’informe, el nombre de dones víctimes mortals durant l’any 2018 ha estat de 51 de les quals 10 tenien reconegut algun tipus de discapacitat, fet que suposa, segons FCM, un “augment considerable” a comparació amb els anys anteriors (3 el 2017, 3 el 2016, 3 el 2015, 4 el 2014). Pel que fa a percentatges, aquestes dades es tradueixen en un 19,6% de víctimes amb discapacitat el 2018; un 6% el 2017; un 6,1% el 2016; un 5% el 2015; i un 7,3% el 2014.

A més, l’informe assenyala altres dades com el total de dones víctimes mortals des del 2003 fins al 2018, que puja fins a 978. D’altra banda, subratlla que en el període 2012-2018, van ser 35 dones amb discapacitat les que van perdre la vida a mans de parelles o exparelles d’un total de 370 víctimes mortals.

A criteri de l’entitat, aquestes dades “posen de manifest l’increment i la prevalença de les diferents formes de violència contra les dones amb discapacitat i la violació i abús que es produeix en entorns propers com el de la parella o exparella”.

Finalment, ha mostrat la seva repulsa contra aquesta xacra “que ja ha d’acabar” i ha demanat que hi hagi una major visibilitat de les dones amb discapacitat víctimes de violència.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content