Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIAL“Les administracions locals i regionals han de promoure l’Assistència Personal per a...

“Les administracions locals i regionals han de promoure l’Assistència Personal per a les persones amb discapacitat”

Associacions del moviment de Plena Inclusió fan una crida per dotar de financiació el Servei d’Assistència Personal

campanya 25N diba
assistencia personal persones amb discapacitat
Les persones amb discapacitat necessiten suports // Foto: Plena Inclusió

Desenes d’associacions del moviment Plena inclusió han llançat una campanya per convèncer ajuntaments i diputacions perquè destinin partides pressupostàries amb què finançar el Servei d’Assistència Personal per a persones amb discapacitat, seguin iniciatives com les d’ajuntaments com Barcelona, Madrid o Getafe.

“El suport facilitat per un assistent personal professional milloraria el dia a dia de milers de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament” explica Carmen Laucirica, presidenta de Plena inclusió Espanya. Així ho constaten, també les conclusions extretes del projecte pilot que associacions de Plena inclusió van realitzar el 2021 a 15 comunitats autònomes. “Les evidències ens porten a proposar a les administracions locals i regionals que desenvolupin la figura professional de l’assistent personal”, explica Laucirica.

L’assistència personal és un recurs professional que proveeix de suports puntuals demanats per les persones amb discapacitat. Gràcies a aquest servei individualitzat, les persones poden prendre decisions sobre el seu dia a dia per viure’l amb més dignitat, com la resta de la ciutadania, des de l’aspiració legítima a una vida independent.

Cal recordar que Espanya va signar el 2008 la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat, de les Nacions Unides, i que al seu text s’explicita la urgència que s’implementi un servei que ajuda a fer complir el dret d’autonomia personal i familiar de persones amb discapacitat.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Però la realitat està lluny d’aquest compliment en el nostre país. Segons dades del 2023 del Ministeri de Drets Socials, només un 0,53% de les persones amb discapacitat que reben prestacions per dependència tenen una ajuda pública destinada a l’assistència personal.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content