Dilluns, 6 desembre 2021
IniciDiscapacitatBarcelona ja té un Model del Servei d’Assistència Personal per a les...

Barcelona ja té un Model del Servei d’Assistència Personal per a les persones amb discapacitat

barcelona model servei assistencia personal
Exemplar del model del servei d’assistència personal // Foto: Ajuntament de Barcelona

Des de l’1 d’abril Barcelona disposa d’un Servei d’Assistència Personal gestionat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, que proporciona un suport humà que és dirigit per la persona amb discapacitat qui decideix i té el control sobre què fer, de quina manera i en quin moment, fent possible una vida independent i facilitant la inclusió en la comunitat.

L’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa aquest servei amb caràcter experimental al 2006, i el passat 29 de març la Presidenta de l’IMPD i Tinenta d’Alcaldia, Laia Ortiz, va aprovar el Model del Servei d’Assistència Personal de Barcelona (SAP-BCN).

fiare banca etica crowdfunding

Aquest model compte, per una banda, amb l’aportació tècnica i de gestió de l’administració (IMPD), de les entitats (ECOM, OVI, APSOCECAT, Fundació Pere Mitjans , DINCAT i Fundació Social Sant Pere Claver); i per l’altra, amb la mirada de les persones beneficiàries del servei i dels assistents personals que presten el servei.

L’article 19 de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat diu que totes les persones amb discapacitat, amb independència de la tipologia de la seva discapacitat, del seu grau d’afectació i de la seva edat tenen dret a viure de manera independent i a ser incloses en la comunitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES